Showbiz

Πώς θα αποκτήσουμε τα τέλεια κυματιστά μαλλιά χωρίς ψαλίδι

Για να πετύχετε τα τέλεια κυματιστά μαλλιά χωρίς ψαλίδι υπάρχει τρόπος.

Αρχικά να σας πούμε πως τα κυματιστά μαλλιά και οι μπούκλες δεν διαφέρουν τόσο πολύ, αλλά τα κυματιστά τείνουν να είναι επίπεδα στις ρίζες και να σπάνε καθώς μακραίνουν, κάτι που μπορεί να κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν ότι φριζάρουν.

Όσον αφορά τα προϊόντα, τα κυματιστά μαλλιά χρειάζονται πολύ λιγότερη υγρασία σε σχέση με τις σφιχτές μπούκλες. Τα πολύ σγουρά μαλλιά θέλουν πιο ‘βαριά’ προϊόντα, τα οποία μπορεί να βαρύνουν τα κυματιστά μαλλιά. Έτσι προτιμάμε ελαφριά προϊόντα με κράτημα που δεν είναι κολλώδη.

Ποια είναι η βασική ρουτίνα για τα κυματιστά μαλλιά

Βήμα 1: Απαλός καθαρισμός

Μια καλή ρουτίνα ξεκινά με έναν ήπιο σαμπουάν που θα διατηρήσει τα μαλλιά καθαρά και ανάλαφρα, ώστε να ενισχυθούν οι κυματισμοί, οπότε επιλέξτε ένα καθαριστικό που κάνει ελάχιστο αφρό.

Βήμα 2: Μαλακτικό και ξεμπέρδεμα

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μαλακτικό χωρίς σιλικόνες, και πολλά βούτυρα και έλαια, καθώς αυτά τα συστατικά μπορούν να βαρύνουν τους κυματισμούς. Αφού απλώσουμε το μαλακτικό ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά στο ντους.

Βήμα 3: Χρησιμοποιούμε μία ενυδατική κρέμα για μπούκλες

Μετά το ντους, επιλέγουμε μια ενυδατική κρέμα για μπούκλες που δεν θα βαραίνει τα μαλλιά. Αποφεύγουμε την εφαρμογή στις ρίζες, καθώς μπορεί να κάνει τα μαλλιά λιπαρά. Στη συνέχεια κάνουμε μασάζ και πιέζουμε (‘τσαλακώνουμε’) τα μαλλιά με τις παλάμες μας. Ιδανικά χρησιμοποιούμε μια πετσέτα μικροϊνών για να τα στεγνώσουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το φριζάρισμα και να τονίσουμε τον σχηματισμό των κυμάτων.

Βήμα 4: Στεγνώνουμε με diffuser ή με φυσικό τρόπο

Αν χρησιμοποιήσουμε το πιστολάκι, εφαρμόζουμε οπωσδήποτε μια θερμοπροστατευτική κρέμα. Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τέσσερις έως έξι τούφες, συνήθως μπροστά από το αυτί και στις δύο πλευρές (σαν κορδέλα) από τη χωρίστρα μέχρι τη γραμμή των μαλλιών. Στη συνέχεια στρίβουμε το πίσω μέρος σε δύο ή τρεις τούφες (ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών). Στρίβουμε κάθε τούφα όπως ένα σκοινί και στεγνώνουμε τα μαλλιά τούφα-τούφα. Εναλλακτικά τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά.

Βήμα 5: Τονώνουμε τον όγκο

Αφού τα μαλλιά στεγνώσουν, προσθέτουμε λίγο περισσότερο όγκο και υφή ψεκάζοντας ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες για ανύψωμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα σπρέι υφής σε όλο το μαλλί για μια πιο ατημέλητη υφή.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 08:30:22

Back to top button