Auto

Πώς η BYD σπάει στο Euro την… έδρα του ομίλου Volkswagen! (+video)

Την ώρα που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας έβρισκε το δρόμο της προς τη νίκη στο Ντόρτμουντ το περασμένο Σάββατο (29/6), μια παρτίδα γεωοικονομικού σκακιού παιζόταν στο περιθώριο, με στοιχήματα που ξεπερνούσαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ενώ οι οπαδοί σε όλη τη χώρα επευφημούσαν τη νίκη 2-0 επί της Δανίας για μια θέση στα προημιτελικά, η κινεζική BYD προσπαθούσε να καταφέρει ένα πλήγμα μάρκετινγκ στον όμιλο Volkswagen και μάλιστα στην έδρα του.

Καθώς η VW αγωνίζεται να εφαρμόσει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ασκεί πίεση ως χορηγός του μεγάλου τουρνουά.

Εκτός από την παροχή υπηρεσίας μεταφοράς, με περίπου 300 αυτοκίνητα, η BYD τοποθετεί οχήματα σε fan zones προσφέροντας στους φιλάθλους στιγμές χαλάρωσης, όπως καραόκε στο αυτοκίνητο και κυρίως δώρα τα εισιτήρια των αγώνων, μέσω των social media.

Ειδικά στην κεντρική fan zone του Euro 2024, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, η BYD έχει στήσει ένα πραγματικό πάρτι, αναπτύσσοντας όλες τις σύγχρονες τεχνικές του μάρκετινγκ, για να διευρύνει τη φήμη της και φυσικά τη γκάμα των προϊόντων της.

Ο στόχος των Κινέζων είναι ξεκάθαρος, παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για επιβολή μεγαλύτερων δασμών.

Ακόμα και εκεί, η BYD, είναι η λιγότερο επιβαρυμένη, καθώς συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος 10%, το ύψος των δασμών φτάνει το 27,4%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 15:00:41

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button