
Πώς ερμηνεύουν στην Κουμουνδούρου τις αντιρρήσεις Πολάκη στο φλερτ με τη Νέα Αριστερά
Οι διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις που υπήρχαν στο παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες εξέφραζαν συγκεκριμένα στελέχη φαίνεται ότι αναβιώνουν και πάλι με αφορμή τα σενάρια για συνεργασία του κόμματος της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά.
Ο Παύλος Πολάκης και σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Παππάς εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικοί σε αυτό το σενάριο ενώ και αλλά στελέχη που αντιλαμβάνονται ότι δεν θα έχουν κανένα μέλλον σε ένα νέο σχήμα κρατούν αποστάσεις.
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν ξαφνιάστηκαν από τις αντιδράσεις του Παύλου Πολάκη αφού εξ αρχής ο βουλευτής Χανίων εμφανιζόταν επιφυλακτικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως λένε μάλιστα ο βουλευτής Χανίων είναι συνεπής σε αυτά που υποστηρίζει και δεν αλλάζει απόψεις αναλόγως τις καταστάσεις. Προσθέτουν ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς καθώς αντιλαμβάνεται ότι σε μία τέτοια περίπτωση πολλά πράγματα θα αλλάξουν.
Στην ΚΕ μάλιστα αναφερόμενος σε αυτό το θέμα είπε πως «το βασικό ερώτημα κατά τη γνώμη μου είναι αν μιλάμε για συμφωνία κορυφής ή αν μιλάμε για στελέχη, λίγα ή πολλά που θέλουν να επιστρέψουν». «Αν μιλάμε για συμφωνία κορυφής η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διαπραγμάτευση για θέσεις και οφίτσια, ευχαριστώ δεν θα πάρω» παρατήρησε ο κ. Πολάκης, καταλήγοντας πως «το τελευταίο πράγμα που έχουμε ανάγκη είναι η επιστροφή ενός μηχανισμού μέσα στο κόμμα, που τόσο μας στοίχισε. Αν μιλάμε για μια ανιδιοτελή και χωρίς προϋποθέσεις επιστροφή μελών, τότε τους συγχωρούμε για το μεγάλο ατόπημα να αποχωρήσουν κρατώντας τις έδρες τους και καλώς να ορίσουν».
Η άρνησή του να βρεθεί δίπλα στους πρώην συντρόφους του έχει να κάνει με το γεγονός ότι ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τα στελέχη της Ομπρέλας ενώ και με τους πιο μετριοπαθείς είχε ανοικτά θέματα.
Όσα στελέχη της Νέας Αριστεράς συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσαν από τα σύννεφα ακούγοντας τον βουλευτή Χανίων.
Αντιλαμβάνονται ωστόσο ότι οι αναφορές Πολάκη μπορεί και να τεθούν από κάποιους στην ΚΕ προκειμένου να δείξουν ότι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προβληματικό.
Άλλοι ωστόσο θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τις συνομιλίες που γίνονται καθώς αυτές δεν γίνονται κεντρικά αλλά με τον καθένα χωριστά καθώς και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν την επιστροφή όλων των στελεχών της Νέας Αριστεράς.
Ο Παύλος Πολάκης έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη για μία πιο αυτόνομη και πιο δυναμική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση γι’ αυτό και αντέδρασε έντονα όταν ζούσε την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου περί «κοινοβουλευτικής συμπόρευσης, πολιτικό φόρουμ διαλόγου και κοινωνικές συνεργασίες» με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά.
Μάλιστα, ο βουλευτής Χανίων αναφερόμενος στην ΚΕ στο θέμα αυτό τόνισε ότι «πρόκειται για κίνηση πραγματικά χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του κόμματος» και επεσήμανε πως «χωρίς καμία απολύτως συζήτηση στα όργανα, χωρίς να έχει τεθεί το θέμα στην ΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει δημόσια για δημιουργία νέου φορέα προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα συμβάλει για να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόνομα στις εκλογές».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε αυτές τις αντιδράσεις τόνισε ότι «όταν με τον τρόπο που δημόσια εκφέρεις λόγο ή κάνεις διαρροές, δημιουργείς έδαφος να ανακουφίζεται η κυβέρνηση και η ΝΔ τότε υπάρχει ένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά νομίζω ότι είμαστε στην ίδια γραμμή».
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη του τόνισε με νόημα: «οφείλουμε να προσανατολίσουμε την συλλογική μας ευφυία, απορρίπτοντας εύκολες κι επιφανειακές προσεγγίσεις. Εννοώ τα περί δήθεν έλλειψης πιο “τσεκουράτου λόγου” και άλλα συναφή».
Δημοσιεύτηκε ! 2025-04-01 08:15:00