Κόσμος

Πώς εξουδετερώθηκε ο Σινουάρ: Έπεσε πάνω σε περιπολία ρουτίνας – Απο τάνκ η βολή που τον σκότωσε

Από βολή άρματος μάχης κατά την διάρκεια περιπολίας ρουτίνας, σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς Γιάχιγια Σινουάρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραηλινού στρατού.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον Σινουάρ, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης ρουτίνας, είπαν νωρίτερα στο CNNi δύο ισραηλινές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχαν αναφορές από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, ότι ανώτερα μέλη της Χαμάς βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η 828η Ταξιαρχίας (Μπίσλαχ), ανέλαβαν να περιπολούν στην περιοχή, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα σημεία όπου μπορεί να κρύβονταν μαχητές και τα ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ισραηλινή περίπολος, που συνοδεύονταν από ένα άρμα μάχης Merkava, εντόπισε «ύποπτη κίνηση» στον όροφο ενός κτιρίου και το άρμα μάχης άνοιξε πυρ στην κατεύθυνση που εντοπίστηκε η «ύποπτη κίνηση».

Όταν εξουδετερώθηκαν οι ένοπλοι της Χαμάς, ένα drone, μπήκε στα συντρίμμια σαρώνοντας την περιοχή, με αποτέλεσμα να αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά του Σινουάρ σε ένα από τα πτώματα.

Η οδοντοστοιχία επιβεβαίωσε τον θάνατό του

Χρειάστηκε να γίνουν επί τόπου εξετάσεις DNA, αλλά και να συγκριθούν τα οδοντιατρικά αρχεία, που είχαν στην διάθεσή τους οι ισραηλινές αρχές, από την εποχή που ο Σινουάρ ήταν κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές, προκειμένου να γίνει η τελική ταυτοποίηση.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο δείχνουν την σορό ενός άνδρα σε χαλάσματα από βομβαρδισμό που νωρίτερα εικαζόταν ότι είναι του Sinwar. Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες που δείχνουν μία αιμόφυρτη σορό και με τραύματα στο κρανίο. Το BBC Verify, αρχικά αμφισβήτησε την γνησιότητα των εικόνων αυτών, ωστόσο αργότερα το CNNi πέρασε τις φωτογραφίες από πρόγραμμα ελέγχου διαπιστώνοντας την γνησιότητά τους. Παρόλα αυτά για την συγκεκριμένη φωτογραφία, το CNNi, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον Σινουάρ.

Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω από σορό που εικάζεται ότι είναι του Sinwar.

X (πρώην Twitter)




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 21:51:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button