Auto

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα;

Η κακοκαιρία εξπρές ήδη χτυπάει τη χώρα, με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στη Θεσσαλία, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις χτύπησαν και τη Μαγνησία.

Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στη πόλη του Βόλου υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης που όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Ζευγάρι Ιασραηλινών στον Λιμιώνα του δήμου Ζαγοράς, το οποίο διέμενε σε διαμέρισμα Airbnb, ζήτησαν συνδρομή καθώς τρόμαξαν από παρακείμενο χείμαρρο που φούσκωσε. Επί τόπου έφθασε αμέσως κλιμάκιο της πυροσβεστικής που τους μετέφερε με ασφάλεια στην Τσαγκαράδα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ειδικά συνεργεία που ήταν επί ποδός την νύχτα ερευνούν αν υπάρχουν κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο και κυρίως στο Πήλιο που δέχθηκε πολλά χιλιοστά βροχής.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Έντονες βροχοπτώσεις και στην πόλη της Καρδίτσας, όπου σε ορισμένα σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Εντυπωσιακό το σκηνικό στα ορεινά της Φθιώτιδας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, με σφοδρές χιονοπτώσεις στην καρδιά της άνοιξης.

Οι εικόνες που δημοσιεύει το , είναι χαρακτηριστικές.

Ο καιρός σήμερα

 Τα φαινόμενα σήμερα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά), Σποράδες, νότια Πιερία, βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,  το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει περάσει στο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεται πρόσκαιρα να βαθύνει και να συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σήμερα (20-04-24), οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα πληρούμενο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-20 10:23:17

Back to top button