Οικονομία

Πώς δύο νέα smartwatches φέρνουν το μέλλον της παρακολούθησης υγείας στον καρπό μας

Τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη σωματική ευεξία τους, με τον αριθμό τους να καταγράφει αυξητική τάση.

Σε αυτό συντελούν τόσο οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας όσο και η συνειδητοποίηση ότι η καλύτερη φυσική κατάσταση διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών και, ευρύτερα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση εκ μέρους τους, περισσότερο υγιεινών συνηθειών όπως η τακτική άσκηση, η προσεγμένη διατροφή και η διαχείριση του άγχους. Άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν την τάση είναι η άνοδος των smartwatches, καθώς προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο απρόσκοπτη παρακολούθηση σημαντικών μετρήσεων υγείας όπως ο καρδιακός ρυθμός, τα μοτίβα ύπνου και τα επίπεδα δραστηριότητας. Παρέχοντας άμεση ανατροφοδότηση, τα smartwatches παρακινούν τους χρήστες να παραμείνουν δραστήριοι, να θέσουν στόχους όσον αφορά στη φυσική τους κατάσταση και να παρακολουθούν την πρόοδό τους.

Προηγμένη διαχείριση της υγείας και της φυσικής κατάστασης

Σε αυτό το πλαίσιο, η Huawei, καθώς ηγείται στην τεχνολογία και τις καινοτομίες, κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη χώρα μας δύο νέα, προηγμένα smartwatches τα οποία συμβάλλουν στη διαχείριση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Ο λόγος για το ιατρικά πιστοποιημένο HUAWEI WATCH D2 και το HUAWEI WATCH Ultimate Green Edition, έναν συνδυασμό τεχνολογίας και δεξιοτεχνίας για όσες και όσους λατρεύουν την περιπέτεια και τον αθλητισμό.

Με την αρτηριακή πίεση να επηρεάζεται σημαντικά από το καθημερινό άγχος και τις συνήθειες ζωής, είναι αναγκαία η συνεχής παρακολούθησή της (ABPM) ώστε να ανιχνεύεται η υπέρταση -μάλιστα, έχει καθιερωθεί ως μία από τις κύριες μεθόδους μέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Huawei έχει «ανοίξει» τον δρόμο σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία της αρτηριακής πίεσης, αφού εδώ και πάνω από εννέα χρόνια συνεργάζεται με ειδικούς όπως ο καθηγητής Γρηγόριος Στεργίου, Εκλεγμένος Πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης (ISH) και ο καθηγητής Wang Jiguang, Πρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Υπέρτασης (CHL).

Εκτός των παραπάνω, η εταιρεία παρουσίασε και τη σειρά HUAWEI WATCH GT 5. Δηλαδή τα smartwatches HUAWEI GT5 και GT5 Pro με το σύστημα HUAWEI TruSense, δηλαδή μία καινούρια λειτουργία η οποία παρακολουθεί την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Αυτό το επιτυγχάνει μέσα από έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα και βελτιωμένους αλγόριθμους, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα που παράγονται να είναι πιο ολοκληρωμένα, γρήγορα και ακριβή.

Όταν η καινοτόμα διαχείριση της υγείας επιβεβαιώνει το «Health Forward»

Η προσήλωση της Huawei στη φιλοσοφία του «Health Forward» επιβεβαιώνεται από το HUAWEI WATCH D2, το πρώτο smartwatch της εταιρείας που περιλαμβάνει λειτουργία ανάλυσης πίεσης στην επισκόπηση της υγείας. Το καινοτόμο smartwatch επιτρέπει σε όσες και όσους το χρησιμοποιούν να παρακολουθούν την πίεσή τους με απλό και αξιόπιστο τρόπο χάρη στο σύστημα HUAWEI TruSense. Αξίζει να σημειωθεί πως ο λεπτός, κομψός και ελαφρύς σχεδιασμός του το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση, ακόμα και αν δεν έχει σχέση με την υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Picture3.jpg

Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα μέτρησης 9 δεικτών σωματικής υγείας του σώματος -και, συγκεκριμένα, του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης, της οξυγόνωσης αίματος (SpO2), του άγχους, της θερμοκρασίας δέρματος, της ΗΚΓ, της ελαστικότητας αγγείων, του ελέγχου αναπνοής και της επίγνωσης της αναπνοής κατά τον ύπνο. Παράλληλα, είναι δυνατή και η δημιουργία αναφοράς της υγείας, η οποία συμβάλλει στον εντοπισμό πιθανόν κινδύνων.

«Adventure Forward» εξερεύνηση

Η νέα έκδοση του HUAWEI WATCH Ultimate δεν ξεχωρίζει μόνο λόγω της πολυτελούς στεφάνης νανοκεραμικής τεχνολογίας λευκού και πράσινου χρώματος αλλά, κυρίως, γιατί ενσωματώνει το πνεύμα «Adventure Forward» για όσες και όσους ζουν μία πιο «περιπετειώδη» καθημερινότητα.

Πιο αναλυτικά, το HUAWEI WATCH Ultimate Green Edition προσφέρει νέες δυνατότητες, μεταξύ των οποίων είναι η νέα λειτουργία γηπέδων γκολφ για τη λήψη ακριβών στοιχείων σχετικά με την απόσταση παιχνιδιού, την απόσταση βολής, αλλά και το AI Caddy. Επιπροσθέτως, με τη νέα λειτουργία «Expedition Route Import», η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην εφαρμογή HUAWEI Health, καθίσταται δυνατή η εισαγωγή διαδρομών.

Picture4.jpg

Όσο για τη διαθεσιμότητα των νέων smartwatches, αξίζει να επισημανθεί πως το HUAWEI WATCH D2 και το HUAWEI WATCH Ultimate Green Edition διατίθενται μέσω του δικτύου καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Huawei και, για κάθε αγορά, δίνονται δώρο τα ασύρματα ακουστικά HUAWEI FreeBuds 5i καi HUAWEI FreeBuds Pro 3, αντίστοιχα. Όπως όλα τα wearables της εταιρείας, είναι συμβατά με iOS και Android συσκευές, κάνοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα της υγείας και τις αθλητικές λειτουργίες προσβάσιμες σε περισσότερους χρήστες. Τέλος, όσες και όσοι χρησιμοποιούν τα νέα smartwatches της HUAWEI δικαιούνται δωρεάν 3μηνη συνδρομή στο HUAWEI Health+, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα αποκλειστικών πλεονεκτημάτων όπως προπονήσεις από επίπεδα για αρχάριους έως προχωρημένους, το πρόγραμμα Stay Fit και ασκήσεις αναπνοής.

Όσο οι άνθρωποι συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στη σωματική υγεία τους και αναζητούν τρόπους για να έχουν καλύτερο έλεγχο της ευεξίας τους, η ζήτηση για smartwatches τα οποία υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής αναμένεται να αυξηθεί. Και η Huawei θα είναι δίπλα στους ανθρώπους, συνεχίζοντας να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 10:00:00

Back to top button