Auto

Πώς βρέθηκε το Tesla Cybertruck στη Μόσχα; [video]

To Tesla Cybertruck δεν εισάγεται στην Ευρώπη. Επιπροσθέτως, η Ρωσία υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα ένεκα της εισβολής της στην Ουκρανία. Λεπτομέρειες, αν είστε Ρώσος ολιγάρχης.

Πολλές διασημότητες έχουν καυχηθεί ότι έχουν αγοράσει ένα Tesla Cybertruck κι αυτό είναι απίστευτο κατόρθωμα για την εταιρεία του Elon Musk. Πώς δηλαδή κατάφερε να καταστήσει ένα pick-up αντικείμενο του πόθου, ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την αυτοκίνηση.

Ένα Tesla Cybertruck στη ρωσική πρωτεύουσα; Γιατί όχι; Απλώς θα κόστισε κατιτίς -πολύ- παραπάνω

Τώρα, Ρώσοι ολιγάρχες είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσουν ένα από τα ηλεκτρικά διπλοκάμπινα της Tesla.  Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, ένα Tesla Cybertruck εντοπίστηκε στη Μόσχα και στο βίντεο που ακολουθεί, μας εξηγείται πώς έφτασε μέχρις εκεί.

Εντοπίστηκε στο Patriarch Ponds, μια ακριβή συνοικία στη Μόσχα. Επισήμως, η Tesla δεν πουλά καν τα μοντέλα της στη Ρωσία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία. Όταν οι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν κάτι, το καταφέρνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

 

Το Cybertruck αγοράστηκε από κάποιον που το είχε παραγγείλει αρκετά νωρίς και το παρέλαβε από τους πρώτους. Αν και δεν αποκαλύφθηκε το ποσό που καταβλήθηκε για την αγοραπωλησία, ο πρώτος ιδιοκτήτης έλαβε «μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί». 

Στη συνέχεια, το φορτηγό εισήχθη στην Ευρώπη, από όπου μεταφέρθηκε στη Λευκορωσία. Από εκεί, ήταν εύκολο να φτάσει στη Ρωσία.

Tesla Cybertruck

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στο βίντεο, οι Ρώσοι δεν εντυπωσιάζονται από τη σχεδίαση ή την ποιότητα κατασκευής του Cybertruck.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγριεμένο Tesla Model Y, ξέχνα το Cybertruck

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εισαγωγέας δεν θα αποκόμισε πολλά χρήματα. Το ίδιο κι ο πρώτος ιδιοκτήτης. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο Tesla Cybertruck εθεάθη πρόσφατα στους δρόμους της Κύπρου.

Tesla Cybertruck

Η Tesla πάντα διαφήμιζε το Cybertruck ως το πιο επαναστατικό «διπλοκάμπινο» της αγοράς. Αν και το τελικό προϊόν υπολείπεται σε κάποιους τομείς σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2019, το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Cybertruck εμπνέει κινητό Samsung των €8.000

Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίαση, κάποιοι ήταν πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν στα χέρια τους ένα Cybertruck, συμπεριλαμβανομένου του να πληρώσουν έως και $350.000, κάπου στα €325.000 δηλαδή, για να εξαγοράσουν κάποια υψηλή θέση στη λίστα αναμονής.

Η αμερικανική εταιρεία είχε προβλέψει την αισχροκέρδεια και προσπαθεί να την αναχαιτίσει. Κατά την παραγγελία περιλαμβάνεται ένας όρος, που αναφέρει ότι αν κάποιος επιθυμεί να πουλήσει το EV φορτηγάκι του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα μαζί της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Η EV αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί το δικαίωμα να το επαναγοράσει, αφαιρώντας $0,25 (€0,23) για κάθε μίλι (1,6 km) που έχει διανυθεί, συνυπολογίζοντας επίσης τυχόντα έξοδα επισκευών και φθοράς. Αυτό ισχύει για ένα έτος κι αν η Tesla δεν επαναγοράσει το όχημα, τότε ο αγοραστής μπορεί να το πουλήσει ιδιωτικά.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 09:02:02

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button