Auto

Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Skoda Octavia;

Με τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο να είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο CEO της Skoda, Κλάους Ζέλμερ ενημέρωσε σχετικά με το τι θα δούμε, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις για την προϊοντική στρατηγική της εταιρείας.

Όπως δήλωσε, η Skoda θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στο Μόναχο ένα νέο πρωτότυπο σε αμάξωμα station wagon, που ουσιαστικά θα αποτελεί μία ματιά στο μέλλον της Octavia.

«Τον Σεπτέμβρη στο Μόναχο, θα έχουμε ένα πρωτότυπο το οποίο θα δώσει ένα δείγμα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Octavia, αλλά και της τεχνολογίας με την οποία θα εφοδιάζεται» αποκαλύπτει ο CEO της Skoda.

«Περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβρη, όταν θα σας δείξουμε τις πλήρεις δυνατότητες και το τεχνολογικό πακέτο που οραματιζόμαστε να προσφέρουμε. Θα είναι μεν πρωτότυπο, αλλά θα αποτελέσει πεδίο δοκιμών για εμάς, ώστε να εξετάσουμε την απήχησή του στα Μέσα, τους ντίλερ και το αγοραστικό κοινό» δηλώνει ο Ζέμλερ.

Μέχρι πρότινος, η τσέχικη μάρκα είχε σκοπό να φτιάξει την επόμενη γενιά της Octavia βασιζόμενη στην αρχιτεκτονική MEB του VW Group. Ωστόσο, αναμένεται λιγότερο κοστοβόρο και πιο αποδοτικό το να περιμένει την ολοκαίνουργια πλατφόρμα SSP, πριν προχωρήσει στην κατασκευή του δημοφιλέστερου μοντέλου της.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται στα τέλη της δεκαετίας, περίπου την ίδια περίοδο που η Volkswagen θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό Golf (επίσης βασισμένο στην αρχιτεκτονική SSP).

Η Skoda οραματίζεται πως η νέα Octavia θα δείξει τον δρόμο στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά της μοντέλα. Τα οποία θα συνεχίσουν για καιρό να συνυπάρχουν με τα θερμικά, καθώς η εταιρεία ακολουθεί πιστά τις τάσεις των καταναλωτών της αντί να παρεκκλίνει.

Πριν καταφθάσει η ηλεκτρική Octavia, η Skoda θα έχει ήδη παρουσιάσει δύο ακόμα BEV, με το ένα εξ αυτών να είναι το Epiq, ένα αυτοκίνητο πόλης που θα είναι «αδερφάκι» των VW ID.2 και CUPRA Raval.

Πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το 2026, λίγο πριν τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας ηλεκτρικών της Skoda, ως η φθηνότερη επιλογή. Αργότερα, η εταιρεία θα φέρει και ηλεκτρικό «Kodiaq», το οποίο θα βασιστεί στο πρωτότυπο Vision 7S.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως τα προσιτά βενζινοκίνητα της μάρκας θα καταργηθούν. Κάθε άλλο, αφού τα Fabia, Kamiq και Scala θα συνεχίσουν να πωλούνται κανονικά. Απλώς, μόλις ισχύσουν οι προδιαγραφές Euro 7, η Skoda θα αναγκαστεί κάθε μοντέλο να εφοδιάζεται με τουλάχιστον ήπια υβριδική τεχνολογία, για να εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων.

Ούτως ή άλλως, ο Ζέμλερ δήλωσε πως είναι ανοιχτός στην επέκταση των υβριδικών στη γκάμα της Skoda και ειδικά στα plug-in: «Θέλουμε να έχουμε περισσότερα υβριδικά, διότι βλέπουμε πως έχουν απήχηση στους πελάτες», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-15 19:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button