Auto

Πόσο… μακρύς είναι ο νέος V16 της Bugatti; (+video)

Ο πολυαναμενόμενος διάδοχος της Chiron της Bugatti πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα, διαθέτοντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με επίκεντρο έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V16, που ξεπερνά τους 1000 ίππους.

Ο Mate Rimac, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti-Rimac, έδωσε πληροφορίες για αυτό το μοτέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο συνέδριο των Financial Times Future of the Car.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο οποίος χρησιμοποιούσε τέσσερις υπερσυμπιεστές, αυτός ο νέος κινητήρας δεν θα συνδυάζεται με τούρμπο.

Η Rimac αποκάλυψε επίσης ότι ο κινητήρας θα έχει το εντυπωσιακό μήκος του ενός μέτρου, σημαντικά μεγαλύτερο από τον κινητήρα W16 της Chiron.

Παρά τον εξηλεκτρισμό στη μονάδα κίνησης, η επερχόμενη Bugatti θα διατηρήσει ένα παρόμοιο εξωτερικό προφίλ με την Chiron, αν και με αρκετές βελτιώσεις.

Η Rimac υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ξεχωριστής σχεδιαστικής γλώσσας της Bugatti ενώ προχωρά στην ηλεκτρική εποχή.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Rimac αποκάλυψε ότι υπήρξε μια αμφιλεγόμενη συζήτηση σχετικά με το σύστημα πρόωσης για τη νέα Bugatti.

Πριν από την εξαγορά της Bugatti από τον Όμιλο Volkswagen από την Rimac, το αρχικό σχέδιο ήταν η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού coupé-SUV.

Ωστόσο, ο Rimac τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του κινητήρα V16, τονίζοντας τη συναισθηματική έλξη και την κληρονομιά της μάρκας που συνδέεται με ένα τέτοιο μοτέρ.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία ισχύος, ο Rimac άφησε να εννοηθεί ότι η νέα Bugatti θα ξεπεράσει άνετα τους 1.600 ίππους της Chiron.

Η Bugatti έχει περιγράψει το επερχόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης ως μια εκδήλωση του DNA της μάρκας, υποσχόμενη μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του κινητήρα, όπως η χωρητικότητα, παραμένουν αδιευκρίνιστες, αλλά ένα βίντεο μας δίνει μια πρώτη γεύση από τον ήχο του.

Αυτό που μένει είναι να δούμε τα πλήρη αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου που θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι νέο φέρνει αυτή η νέα εποχή της Bugatti.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-10 17:45:25

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button