Auto

Πόσο κοστίζει το εκρηκτικό VW Golf R στην Ελλάδα; (+τιμές)

Κάθε άφιξη που αφορά ένα εμβληματικό μοντέλο, όπως το Volkswagen Golf, έχει την ιδιαίτερη σημασία της, αλλά ένα… κλικ παραπάνω, όταν μιλάμε για την ισχυρότερη έκδοση παραγωγής.

Το Golf R είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Ο δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm, συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων και χάρη στην τετρακίνηση 4Motion και το R-Performance Torque Vectoring (κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή στον πίσω άξονα, για την καλύτερη δυνατή ευστάθεια), εγγυάται μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις.



Με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι το ανανεωμένο της hot-hatch ολοκληρώνει το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, την ώρα που η έκδοση αμαξώματος station wagon θα χρειάζεται δύο δέκατα έξτρα.

Για τους ακόμα πιο… ανήσυχους, θα διατεθεί στις αγορές ανά την Ευρώπη και Performance Package, το οποίο θα εκτοξεύει την τελική του VW Golf R στα 270 χλμ./ ώρα.



Αν και οι αισθητικές αλλαγές είναι μικρές, το εσωτερικό παρουσιάζεται σημαντικά αναβαθμισμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών, οθόνη infotainment 12,9 ιντσών και head-up display που θα διατίθεται προαιρετικά.



Στο βασικό ερώτημα, πόσα χρήματα απαιτούνται για να αποκτήσει ο Έλληνας ενδιαφερόμενος το κορυφαίο Golf R της ιστορίας, η απάντηση είναι 66.500 ευρώ. Παράλληλα, όμως, διατίθεται έναντι 69.900 ευρώ, η ακόαμ πιο… μάχιμη (εξοπλιστικά) έκδοση Black Edition, η οποία πέραν του προφανούς, δηλαδή του μαύρου χρώματος, περιλαμβάνει 19ζάρες ζάντες Estoril, αγωνιστικού τύπου λεπτομέρειες, δαγκάνες φρένων και διαφορετικές εξατμίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 12:30:23

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button