Έξυπνα Tips

Πόσο Καλά Χρησιμοποιείτε τα Απορρυπαντικά σας; 5 Κοινά Λάθη που Κοστίζουν Ακριβάspirossoulis.com – eportal

Ακολουθώντας τα σωστά tips και χρησιμοποιώντας κατάλληλα τα απορρυπαντικά καθαρισμού, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα από τις δουλειές του σπιτιού. Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερο ελεύθερο χρόνο και περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας;

Μετράτε πάντα την ποσότητα απορρυπαντικού που βάζετε στο πλυντήριο ρούχων

Η σωστή ποσότητα απορρυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων είναι σημαντική και δεν πρέπει να εφαρμόζετε την αρχή «Θα βάλω στο περίπου με το μάτι». Τα ρούχα χρειάζονται συγκεκριμένη ποσότητα απορρυπαντικού για να καθαρίσουν σωστά. Εάν χρησιμοποιήσετε παραπάνω, δεν θα καθαρίσουν καλύτερα. Αντίθετα, η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού δημιουργεί υπερβολική σαπουνάδα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα πλυντήρια, οδηγώντας σε πιο συχνές βλάβες ή ακόμα και σε βλάβες της συσκευής.

Γρήγορο Καθάρισμα του Σπιτιού σε Μόνο 15 Λεπτά

Καθαρίστε τα πλακάκια με λίγο απορρυπαντικό

Δεν χρειάζεται να ψεκάζετε με τις ώρες για να καθαρίσετε τα πλακάκια σας. Απλά ακολουθήστε τον σωστό τρόπο καθαρισμού. Ψεκάστε μερικά πλακάκια με ειδικό απορρυπαντικό και αφήστε το πρώτα να δράσει πριν το απομακρύνετε. Μόλις περάσουν λίγα λεπτά σκουπίστε την επιφάνεια και τα πλακάκια σας θα καθαρίσουν έτσι πολύ πιο εύκολα.

Μην γεμίζετε το πλυντήριο πιάτων με απορρυπαντικό

Μπορεί οι οδηγίες να συνιστούν να γεμίζετε την υποδοχή που μπαίνει το απορρυπαντικό στο πλυντήριο πιάτων, αλλά καλύτερα να τις αγνοήσετε και να βάλετε λιγότερο απορρυπαντικό. Για ελαφρώς βρώμικα πιάτα βάλτε απορρυπαντικό μέχρι τη μέση της υποδοχής ενώ για πολύ βρώμικα πιάτα βάλτε λίγο παραπάνω. Η υπερβολική δόση απορρυπαντικού θα κάνει τα πιάτα και τα ποτήρια να έχουν μια περίεργη υφή που δεν θα σας αρέσει.

Βρείτε οικολογικά απορρυπαντικά που κάνουν για πολλές χρήσεις

Υπάρχουν απορρυπαντικά που είναι κατάλληλα για πολλαπλές χρήσεις. Με αυτά τα απορρυπαντικά θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα αλλά και αποθηκευτικό χώρο και είναι προτιμότερο και πιο βολικό να έχετε 1-2 απορρυπαντικά από το να έχετε 10 απορρυπαντικά που να κάνουν το καθένα για μια μόνο χρήση.

Ψεκάστε το ύφασμα και όχι την επιφάνεια

Πόσες φορές έχετε δει λεκέδες από απορρυπαντικό να μένουν στα τζάμια και στους καθρέφτες σας; Η λύση είναι απλή: Αντί να ψεκάζετε κατευθείαν στην επιφάνεια, ψεκάστε το καθαριστικό πάνω στο πανί που θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε!

Γιατί;

  • Ευκολότερη αφαίρεση: Με αυτόν τον τρόπο, το απορρυπαντικό απλώνεται ομοιόμορφα στο πανί, εξασφαλίζοντας καλύτερη κάλυψη και πιο αποτελεσματικό καθαρισμό.
  • Λιγότερος κόπος: Ψεκάζοντας στην επιφάνεια, μπορεί να χρειαστεί να τρίψετε περισσότερο για να αφαιρέσετε το απορρυπαντικό, αφήνοντας σας κουρασμένους.
  • Λιγότερο απορρυπαντικό: Ψεκάζοντας στο πανί, χρησιμοποιείτε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε, μειώνοντας την σπατάλη και την πιθανότητα δημιουργίας λεκέδων.

Tips:

  • Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Για πιο δύσκολους λεκέδες, μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με νερό και ξύδι.
  • Αποφύγετε τη χρήση χαρτιού κουζίνας, καθώς μπορεί να αφήσει γρατζουνιές.
  • Καθαρίστε τακτικά τα τζάμια και τους καθρέφτες σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς.

Με λίγη έξυπνη σκέψη, μπορείτε να κάνετε το καθάρισμα πιο εύκολο και αποτελεσματικό!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-07-23 07:00:44

Back to top button