Ελλάδα

Πόρισμα πραγματογνώμονα: Το φονικό παιχνίδι στο λούνα παρκ ήταν ιδιοκατασκευή

Στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης από τη Βέροια.

Πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας voria.gr ανέφεραν ότι το πόρισμα κινείται στον άξονα του σημειώματος που είχε κατατεθεί και νωρίτερα, σύμφωνα με το οποίο το φονικό παιχνίδι «crazy dance» ήταν ιδιοκατασκευή, ενώ είχε γίνει και συρραφή με άλλα εξαρτήματα.

Στην πολυσέλιδη έκθεση του διορισμένου από την Αστυνομία πραγματογνώμονα Λάμπρου Γκλαβόπουλου γίνεται εκτενής αναφορά στις «ελλείψεις και τα προβλήματα» του λούνα παρκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αναφορά σε «μεγάλο αριθμό ελλείψεων» γινόταν και στο πόρισμα του τεχνικού ελέγχου που διενήργησε, ύστερα από αίτημα του πατέρα του 19χρονου, η TUV, εταιρεία η οποία πιστοποιεί λούνα παρκ.

Η κατάθεση των πορισμάτων αναμενόταν να επιταχύνει την εισαγγελική έρευνα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα κινείτο σε τρεις κατευθύνσεις αναφορικά με τις ευθύνες του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, του χειριστή του παιχνιδιού αλλά και του δήμου.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 14:02:16

Back to top button