Αθλητικά

Πόλο γυναικών: Ο Ολυμπιακός νίκησε 13-8 τον μαχητικό Εθνικό και κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στη γυναικεία υδατοσφαίριση, αλλά και τον πρώτο τίτλο του στη νέα σελίδα που άνοιξε το καλοκαίρι στο τμήμα, μετά την αποχώρηση βασικών στελεχών των προηγούμενων ετών. Οι «ερυθρόλευκες» ξεπέρασαν το κακό ξεκίνημα και, με κορυφαία τη Στεφανία Σάντα που σημείωσε πέντε γκολ, επικράτησαν του κυπελλούχου Εθνικού με 13-8 στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, κατακτώντας το σούπερ καπ για δεύτερη φορά, όσες είναι και οι διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί (η προηγούμενη ήταν το 2020).

Ο Εθνικός αιφνιδίασε την ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη και προηγήθηκε 3-0 και 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά σύντομα ο Ολυμπιακός επέβαλε την ανωτερότητά του. Οι πρωταθλήτριες άνοιξαν το ρυθμό, πέτυχαν πέντε αναπάντητα γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο και πέρασαν μπροστά με 6-4, ενώ η Ράικρο απέκρουσε στο φινάλε του ημιχρόνου πέναλτι.

Η Σάντα στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου πέτυχε το έκτο διαδοχικό τέρμα των «ερυθρόλευκων» να ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ, όμως ο Εθνικός βρήκε δύο γρήγορα γκολ και ξαναμπήκε στο ματς. Λίγο αργότερα οι διαιτητές ακύρωσαν μέσω VAR γκολ της Άντριους, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Ο Ολυμπιακός βασιζόμενος στην άμυνά του και τη Ράικρο, ξαναπήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έφτασε ξανά στο +3 (9-6) και δεν απειλήθηκε άλλο.

 

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 5-0, 3-3, 4-1

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ράικρο, Χριστοδούλου-Αουτ, Κουρέτα, Σάντα 5, Τριχά 2, Αντριους 1, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου, Δρακωτού, Μπίκου.

Εθνικός (Ορέστης Σαλάχας): Τζούρκα, Οικονόμου, Γαλανοπούλου 1, Μπέτα 1, Μαμόγλου, Τσιμάρα, Χατζηκυριακάκη 1, Μιλίτσεβιτς 4, Κλαψιανού, Κανετίδου 1, Μπενέκου, Κάσσαρη, Μπεκρή, Μαργαρίτη, Θεοφανοπούλου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 22:04:21

Back to top button