Auto

Πόλεμος μεταξύ Ίλον Μασκ και Apple

Η ανακοίνωση της Apple στο Worldwide Developers Conference (WWDC) έρχεται έπειτα από συμφωνία συνεργασίας που έκλεισε με την OpenAI, με στόχο την ενσωμάτωση του ChatGPT στις συσκευές της.

Κάτι που δεν ευχαρίστησε καθόλου τον Ίλον Μασκ ο οποίος απείλησε δημόσια την αμερικανική εταιρεία τεχνολογιών, σχολιάζοντας σε tweet του CEO της, Τιμ Κουκ.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Tesla απειλεί ότι θα αποκλείσει από τις εταιρείες του όλες τις συσκευές της Apple, θεωρώντας ότι «παραβιάζετε με απαράδεκτο τρόπο τα συστήματα ασφαλείας».

Ο Μασκ τουίταρε πολλάκις στο X (πρώην Twitter), με κάθε μία από τις αναρτήσεις του να είναι πιο επιθετική από την προηγούμενη. Μεταξύ άλλων, την «λέει» στην Apple ότι δεν είναι αρκετά έξυπνη για να δημιουργήσει δική της τεχνητή νοημοσύνη και πως δεν διασφαλίζει καθόλου την ιδιωτικότητα των πελατών της.

Μερικοί έσπευσαν να υπερασπιστούν τον αμερικανικό κολοσσό τεχνολογιών, με έναν εξ αυτών μάλιστα να είναι ο ιδιοκτήτης του Teslascope.

Κοιτώντας και το παρελθόν, ο Ίλον Μασκ έχει παρουσιαστεί εξαιρετικά επικριτικός τόσο με την OpenAI, όσο και με την Apple. Την πρώτη μάλιστα, την είχε μηνύσει, διότι θεωρούσε ότι «θέτει σε προτεραιότητα τα κέρδη και όχι την ασφάλεια».

Για όσους μπορεί να απορούν με την όλη επιθετική συμπεριφορά του Μασκ, υπενθυμίζουμε ότι είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της xAI, η οποία εξέλιξε το Grok (δημιουργικό chatbot τεχνητής νοημοσύνης) και ο άμεσος ανταγωνισμός είναι το ChatGPT.

Συνεπώς, είναι λογικό να ενοχλείται έντονα βλέποντας τον ανταγωνισμό να κλείνει συνεργασίες που πιθανώς να τον βλάψουν άμεσα.

Με την Apple έχει βρεθεί στα «μαχαίρια» και στο παρελθόν, αλλά το να απειλεί δημόσια ότι θα αποκλείσει τα iPhone από τα Tesla και κάθε άλλη του εταιρεία είναι κάπως υπερβολικό και σίγουρα δε θα του περάσει τόσο εύκολα.

Με τις φήμες να μιλούν για λανσάρισμα smartphone από την Tesla ή την X (αμφότερες ανήκουν στον Μασκ), δεν αποκλείεται να κρύβονται από πίσω ακόμα περισσότερα συμφέροντα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 16:00:55

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button