Auto

Πως η Hyundai αντιγράφει τη Ferrari

Πολλές φορές, τα αγωνιστικά αποτελούν τη βάση δοκιμών για τις εταιρείες, πριν αποφασίσουν εάν την εκάστοτε τεχνολογία θα την ενσωματώσουν και στα μοντέλα παραγωγής τους.

Μία τέτοια τεχνολογία είναι και η μπάρα ένδειξης αλλαγής ταχύτητας που κατά κύριο λόγο τη γνωρίζουμε μέσα από αγωνιστικά και μονοθέσια. Ωστόσο, μεγάλες εταιρείες σπορ αυτοκινήτων, όπως Ferrari, McLaren και BMW τις έχουν από καιρού σε ορισμένα μοντέλα τους.



Τώρα, η Hyundai θέλει να προστεθεί στην μικρή αυτή λίστα, καθώς πρόσφατα κατέθεσε στο USPTO μία ευρεσιτεχνία που προβλέπει αυτήν την τεχνολογία.

Η κορεατική εταιρεία πιστεύει πως εάν φέρει εις πέρας αυτήν την κίνηση, θα διευκολύνει τη διαδικασία συναρμολόγησης τιμονιών, διαθέτοντάς τα μάλιστα σε περισσότερα αυτοκίνητά της.

Σύμφωνα με τα σκίτσα που είδε το φως της δημοσιότητας, το νέο τιμόνι της Hyundai θα έχει τη μπάρα ένδειξης στο πάνω μέρος της στεφάνης και ραβδώσεις στο εσωτερικό της κατασκευής για τα καλώδια.



Η Hyundai θεωρεί ότι με τη νέα για αυτήν τεχνολογία θα μειώσει το κόστος παραγωγής τιμονιών, διότι τα περισσότερα μοντέλα της θα μοιράζονται πλέον το ίδιο τιμόνι.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν το νέο τιμόνι της Hyundai θα μπει στην παραγωγή. Ενδιαφέρον θα ήταν πάντως, διότι είναι διαφορετικό να βλέπεις μία τέτοια τεχνολογία σε Ferrari και McLaren και άλλο να την έχεις σε πιο συμβατικές μάρκες που μεταξύ άλλων παράγουν και σπορ αυτοκίνητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 17:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button