Οικονομία

Πωλήθηκαν τα Brown Hotels σε Ελλάδα και Ισραήλ

Η κτηματομεσιτική εταιρεία Israel Canada ανακοίνωσε την υπογραφή δύο μη δεσμευτικών μνημονίων κατανόησης (MoUs) για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Brown Hotels σε Ισραήλ και την Ελλάδα.

Η Israel Canada Hotels, η οποία ανήκει κατά 68% στο Israel Canada, υπέγραψε το MoU για την απόκτηση της Brown από τους ιδρυτές της Nir Waizman, Leon Avigad, Nitzan Perry και Hachshara Insurance.

Το πρώτο MOU αφορά την εξαγορά των επιχειρήσεων της Brown Hotels στην Ελλάδα, που αφορά την εξαγορά συμβάσεων μίσθωσης οκτώ ξενοδοχείων με 1.067 δωμάτια, χωρίς αντίτιμο.

Επιπλέον, η Israel Canada Hotels υπέγραψε MoU για την αγορά των δραστηριοτήτων της Brown Hotels στο Ισραήλ. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει δέκα ξενοδοχεία με 779 δωμάτια, πλήρως επιπλωμένα, με τις επωνυμίες Brown και Lighthouse, διαδικτυακές δραστηριότητες και το loyalty club.

Η συνολική συναλλαγή αποτιμάται σε 26,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων μετρητών 7,1 εκατ. δολαρίων και ανάληψης χρέους.

Ο εταίρος και διευθύνων σύμβουλος της Israel Canada Hotels, Reuven Elkes, δήλωσε: «Η μελλοντική στρατηγική της εταιρείας είναι να επεκταθεί στο εξωτερικό».

Πριν από τη συμφωνία με την Brown Hotels, η Israel Canada Hotels κατείχε 15 ξενοδοχεία—12 στο Ισραήλ και τρία στην Ελλάδα. Η εταιρεία λειτουργεί με το σήμα Play και άλλες επωνυμίες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ και η Γαλιλαία.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Brown Hotels, η Israel Canada Hotels θα διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων με συνολικά 3.600 δωμάτια.

Αναλυτές που παρακολουθούν τον τουριστικό κλάδο στο Ισραήλ υποστηρίζουν ότι ο λόγος που πωλείται η Brown είναι το σύστημα των μακροχρόνιων μισθώσεων ακινήτων που υιοθέτησε και το οποίο επλήγη καθώς ο πόλεμος κατά της Χαμάς οδήγησε στο ναδίρ τις πληρότητες. Παρά την κακή κατάσταση που διαμορφώθηκε έπρεπε να συνεχίσει να πληρώνει μισθώματα και έξοδα ανακαίνισης.

Παράλληλα, όντας μια μικρή ξενοδοχειακή εταιρεία δεν μπορούσε να πάρει τους δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Ισραηλινούς από το νότο και το βορρά. Η κυβέρνηση πλήρωσε καλά χρήματα στα μεγάλα ξενοδοχεία για τη στέγαση των εκτοπισμένων οικογενειών. Η Brown, γενικά, δεν πρόσφερε πλήρεις πλήρεις υπηρεσίες, καθώς οι εκτοπισμένοι χρειάζονταν πλήρη διατροφή. Έτσι, κατέληξαν άδειοι στα περισσότερα από τα ισραηλινά ξενοδοχεία τους με ένα μικρό αριθμό Ισραηλινών τουριστών, αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αναφέρει ένας εξ αυτών.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 09:45:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button