Auto

Πυρετός ηλεκτρικών μοντέλων για τη Volvo

Η Volvo ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει 10 νέα και ανανεωμένα μοντέλα έως το 2026, παρουσιάζοντας ένα μείγμα αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων plug-in για τον εκσυγχρονισμό της γκάμας της.

Η πρώτη από αυτές τις νέες κυκλοφορίες είναι το αμιγώς ηλεκτρικό EX90, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή στις Η.Π.Α.

Θα ακολουθήσει το μικρότερο EX60, το οποίο θα αντικαταστήσει το σημερινό XC60 και θα χρησιμεύσει ως premium εναλλακτική λύση στο Tesla Model Y.

Η Volvo στοχεύει να ενισχύσει την ηλεκτρική της γκάμα με νέα μοντέλα που κατασκευάζονται στην πλατφόρμα SPA3, με ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης.

Το EX40 (πρώην XC40 Recharge) και το πολυαναμενόμενο EX30 βρίσκονται επίσης στα σκαριά, αν και η κυκλοφορία του EX30 έχει καθυστερήσει μέχρι το 2025.

Επιπλέον, η Volvo θα παρουσιάσει το EV60 Cross Country, ένα νέο στέισον βάγκον, και το ES90, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν.

Ενώ εστιάζει στα αμιγώς ηλεκτρικά, η Volvo θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους οπαδούς των υβριδικών οχημάτων, παρουσιάζοντας μια νέα γενιά PHEV μεγάλης αυτονομίας.

Αυτά τα υβριδικά θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα πλατφόρμα SPA1, με σημαντικά βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία, ξεπερνώντας τα 65 χιλιόμετρα του σημερινού XC90.

Τα νέα υβριδικά μοντέλα θα διαθέτουν επίσης τους ίδιους αποδοτικούς κινητήρες με τα μελλοντικά EV της Volvo.

Η ηγεσία της Volvo τόνισε τη δέσμευσή της να εξελίσσεται με τις απαιτήσεις των καταναλωτών, δηλώνοντας ότι αυτά τα επερχόμενα οχήματα είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των αγοραστών πολυτελών αυτοκινήτων τώρα και στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 19:00:06

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button