Πολιτική

«Πυρά» Φαραντούρη σε Κασσελάκη: Απολίτικη υπεράσπιση του τεράστιου ΕΓΩ – Κακομοιριά ηττοπάθειας

Σκληρή κριτική στον έκπτωτο πρόεδρο του Στέφανου Κασσελάκη ασκεί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτής του κόμματος, Νικόλας Φαραντούρης καταλογίζοντάς του «απολίτικη υπεράσπιση του τεράστιου ΕΓΩ, κλάψα και κακομοιριά ηττοπάθειας».

Σχολιάζοντας τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον εσωτερικό διάλογο του κόμματος, ο ευρωβουλευτής κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη πως «αντί να οδηγήσει το κόμμα που υποτίθεται ότι αγαπά σε μια εκτόνωση της κατάστασης ενεπλάκη σε ένα σπιράλ εσωστρέφειας με κατηγόριες προς όλους».

«Ένας ηγέτης όταν θέλει να πολλαπλασιάσει δεν διαιρεί. Όταν θέλει να ενώσει δεν διχάζει. Ο ηγέτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα σύνθεσης. Ένας ηγέτης που δεν μπορεί να συνθέσει απλά δεν είναι ηγέτης» δηλώνει μιλώντας στο MEGA.

Και ρωτά «τι είναι η θολή “αδιαμεσολάβητη σχέση των μελών”. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν λειτούργησε πουθενά. Δεν υπήρξε καμία πολιτική πρόταση. Δεν λειτούργησε κανένα όργανο. Ήταν μια ανάγκη αδιαμεσολάβητου μονομερούς θαυμασμού τελικά;».

Μιλώντας για τους λόγους για τους ο οποίους ο ίδιος αποφάσισε να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, δήλωσε πως «υπέβαλα την υποψηφιότητά μου όταν ο κ. Κασσελάκης είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος».

Δεν έχω μάθει να καταθέτω τα όπλα

Ο ίδιος σημείωσε πως κατέθεσε 10 πολιτικούς προγραμματικούς άξονες (πρώτα για την κοινωνία, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι η κοινωνία, οι λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας, για την περιφέρεια, για την ακρίβεια, το δημογραφικό, την υγεία, τους νέους, τη στέγαση, τα κόκκινα δάνεια).

«Έχω μάθει να κερδίζω όταν κατεβαίνω σε κούρσες. Και δεν έχω μάθει να καταθέτω τα όπλα μου αλλά ούτε και να κρύβω τα λόγια μου. Ούτε να εξυμνώ ούτε να υπονομεύω. Αλλά να μάχομαι και να κερδίζω» ξεκαθάρισε για να καταλήξει πως «όραμά μου ένα νέο κόμμα, σύγχρονο, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με ορμή και ενθουσιασμό να ξαναμπεί σε κυβερνητική τροχιά και να συμμετέχει στον πυρήνα των εξελίξεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 11:22:16

Back to top button