Οικονομία

Πρόκληση η προστασία των καταναλωτών στις ψηφιακές υπηρεσίες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συμμετείχε στη Σύνοδο Υπουργών του ΟΟΣΑ για θέματα προστασίας καταναλωτή στο Παρίσι ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη θεματική ενότητα για την “Προστασία και Ενδυνάμωση των Καταναλωτών στην Ψηφιακή Μετάβαση”, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η αξιοπιστία και η διαφάνεια κάθε συναλλαγής, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τους κινδύνους της παραπλάνησης, της απάτης και της χειραγώγησης σε όλα τα στάδια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως χρειάζονται καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία σε παγκόσμια κλίμακα, που θα ενισχύουν την ικανότητα του κάθε κράτους να αντιμετωπίζει αθέμιτες διαδικτυακές εμπορικές πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική μνεία στους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τέτοια φαινόμενα προς όφελος της υγιούς επιχειρηματικότητας και όλων των καταναλωτών. Αναφέρθηκε στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το κράτος για παραπλανητικές εκπτώσεις, αθέμιτη κερδοσκοπία και άλλες παραβιάσεις της αγοράς.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 18:38:55

Back to top button