Αθλητικά

Πρωταθλήτριες Ευρώπης από τη Νέα Σμύρνη!

Επιτυχιών συνέχεια για την Ελλάδα και το σύλλογο Αποσπερίδες από τη Νέα Σμύρνη. Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην αγωνιστική κατηγορία Senior Cheer Hip Hop Doubles αναδείχθηκαν οι αθλήτριες Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Cheerleading, που διεξήχθη στο Όσλο της Νορβηγίας 28-30 Ιουνίου 2024.

Το χρυσό ζευγάρι της Ευρώπης Γερογιάν-Θανάση, τον Απρίλιο στο Ορλάντο της Αμερικής κατέκτησε χάλκινο Παγκόσμιο μετάλλιο και τον Ιούνιο στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2024.

Με ευρωπαϊκό ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από τη Νορβηγία και η ομάδα  Senior Cheer Hip Hop που αποτελείται από αθλήτριες του συλλόγου Αποσπερίδες. Την πρώτη  θέση στην κατηγορία απέσπασε η διοργανώτρια Νορβηγία, ενώ στον 3η θέση ακολούθησε ακόμα  μία ελληνική ομάδα από τον σύλλογο Αμαζόνες.

Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε 13 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading εκ των  οποίων 2 χρυσά, 3 ασημένια και 8 χάλκινα.

Η υπεύθυνη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Σωματείου Οι Αποσπερίδες, Πέλλη Μπελμέμη Φωστιέρη κατά την επιστροφή των εθνικών ομάδων στο Ελευθέριος Βενιζέλος, δήλωσε:

«Μετά τις επιτυχίες του συλλόγου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την κατάκτηση 3 χρυσών  μεταλλίων ακολούθησαν και οι επιτυχίες στο Eυρωπαϊκό της Νορβηγίας τόσο με το ντουέτο μας Γερογιάν-Θανάση όσο και με την ομάδα Senior Hip Hop. Νιώθω υπερήφανη για αυτά τα κορίτσια.  Οι κόποι μας ανταμείφτηκαν. Με πολλή δουλειά και στοχοπρωσηλωση τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα» και συμπλήρωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήριά σε όλες τις ελληνικές ομάδες και τα ζευγάρια που βρέθηκαν στη Νορβηγία και εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα κατακτώντας 13 μετάλλια και  ιδιαίτερα στην ομάδα του Senior Jazz από τον σύλλογο Ελληνικό Αστέρι που κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά χρυσό μετάλλιο».

Επόμενος αγωνιστικός στόχος για το ζευγάρι Γερογιάν-Θανάση, το Παγκόσμιο Κύπελλο  Cheerleading τον Νοέμβριο στην Κορέα, ενώ οι ομάδες Junior και Senior Hip Hop τον Απρίλιο του  2025 θα ταξιδέψουν στο Ορλάντο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 14:38:45

Back to top button