Auto

Προσοχή! Αυτό το παιδικό κάθισμα περιέχει τοξικές ουσίες, λέει το TCS

Θέλουμε πάντα το καλύτερο για τα παιδιά μας και αυτό περιλαμβάνει επίσης το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Δύσκολη επιλογή καθώς υπάρχουν τόσες πολλές αναφορές, αλλά ότι ένα κάθισμα μπορεί να είναι τοξικό σπάνια το μαθαίνουμε.

Ωστόσο, αυτό αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη δοκιμή που διοργάνωσε το TCS (Touring Club Suisse). Εκτός από την εργονομία και την ασφάλεια των παιδικών καθισμάτων που περιλαμβάνει στην ετήσιά του αξιολόγηση, το TCS προχωρά και στη δοκιμή τοξικότητα των υλικών ενός καθίσματος. Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι που κατατάσσει το κάθισμα Graco Snuglite i-Size ως «μη συνιστώμενο» από τον ελβετικό οργανισμό, με την επίδοση του συγκεκριμένου παιδικού καθίσματος να είναι 18% όταν το καλύτερο φτάνει το 77%.

Μόνο ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται σωστά, επομένως έχει τοποθετηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προστατεύει το παιδί

Αυτό το κάθισμα περιέχει περίσσεια φορμαλδεΰδης, μια ουσία που υπάρχει υποψία ότι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. Για το σώμα, αυτή του η περιεκτικότητα σε τοξικές ουσίες δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την καλή βαθμολογία που πήρε σε άλλες κατηγορίες αξιολόγησης.

Το Graco Snuglite i-Size, το οποίο διατίθεται και στην Ελλάδα, ήταν το μόνο «μη συνιστώμενο» από τα 17 παιδικά καθίσματα που δοκιμάστηκαν από το TCS. Ο οργανισμός επικεντρώθηκε στα εγκεκριμένα καθίσματα αυτοκινήτου ECE R129, καθώς το προηγούμενο πρότυπο ECE R44 έχει απαγορευτεί να πωλείται πώληση από τον Σεπτέμβριο του 2024. Τα κύρια κριτήρια της δοκιμής είναι η ασφάλεια σε μετωπική και πλευρική σύγκρουση, ο πρακτικότητα στη χρήση, ο καθαρισμός και η κατασκευή, η εργονομία και η περιεκτικότητα σε τοξικές ουσίες.

παιδικό κάθισμα
Τον πίνακα μπορείτε να τον δείτε μεγαλύτερο στην γκάλερι.

Δώδεκα από τα παιδικά καθίσματα που δοκιμάστηκαν έλαβαν τη βαθμολογία «ιδιαίτερα συνιστώμενο». Επιπλέον, τα μοντέλα Maple + Alfi Base από τη Thule και το i + Doona i Isofix Base από τη Doona είναι μεταξύ των νικητών. Τέσσερα μοντέλα έλαβαν αξιολόγηση «συνιστώμενα» βαθμολογία. Όλες τα παιδικά καθίσματα που δοκιμάστηκαν λοιπόν, πλην του Graco Snuglite i-Size μπορούν να επιλεγούν προς αγορά άφοβα.

Εμείς από τη μεριά μας να υπενθυμίσουμε ότι ότι μόνο ένα κάθισμα αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται σωστά, επομένως έχει τοποθετηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, θα προστατεύει το παιδί. Ωστόσο, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την BPA και το TCS το 2023 δείχνει ότι ένα παιδικό κάθισμα στα δύο δεν χρησιμοποιείται σωστά στο αυτοκίνητο. Εκτός από μια κακή επιλογή ή κακή εγκατάσταση, το πέρασμα της ζώνης πάνω από το παιδί είναι απαραίτητο. Είναι επιβεβλημένο να ακολουθείτε τις οδηγίες, αλλά και να αφαιρείτε τα χοντρά ρούχα του παιδιού τον χειμώνα, ώστε η ζώνη να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα του.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 12:39:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button