
«Προσεύχομαι και εγώ από εδώ που βρίσκομαι»
Σε ένα σύντομο ηχητικό μήνυμά του στα ισπανικά, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να ευχαριστήσει τους πιστούς που προσεύχονται για την ίασή του. Το μήνυμα μεταδόθηκε απόψε (06.03.2025) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, κατά την προσευχή του Ροζάριο.
Ο πάπας Φραγκίσκος, με αδύναμη φωνή, απευθυνόμενος στους καθολικούς πιστούς υπογράμμισε: «Ευχαριστώ από καρδιάς για τις προσευχές υπέρ της υγείας μου, οι οποίες φθάνουν από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Προσεύχομαι και εγώ από εδώ που βρίσκομαι. Ο Θεός να σας ευλογεί και η Παρθένος να σας προστατεύει. Ευχαριστώ».
Πρόκειται για μήνυμα είκοσι δευτερολέπτων το οποίο, όπως έκανε γνωστό το Βατικανό, ηχογραφήθηκε σήμερα, σύμφωνα με την επιθυμία του ποντίφικα, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την αγάπη και την αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε στην Ιταλία και παγκοσμίως προς το πρόσωπό του.
Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου Αγκοστίνο Τζεμέλι και την αίθουσα Τύπου του Βατικανού, η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου παραμένει σταθερή.
BREAKING: Pope Francis sent a voice message to the supporters praying for him in Rome.
“I thank you from the bottom of my heart for your prayers for my health from the Square”, the Pope is heard saying in Spanish https://t.co/SNKJ9FnDdJ pic.twitter.com/Jx7ryowXA6
— Sky News (@SkyNews) March 6, 2025
Οι γιατροί δεν μπορούν να προχωρήσουν σε πρόβλεψη σχετικά με την πορεία της υγείας του και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σημαντικές μεταβολές, το επόμενο ιατρικό ανακοινωθέν πρόκειται να εκδοθεί το Σάββατο.
Το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος κοινώνησε, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως αναφέρεται, ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, προσευχήθηκε και αναπαύθηκε.
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-06 22:44:00