Πολιτική

Προς διαγραφή σήμερα ο Μάριος Σαλμάς – Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη

Στην πτέρυγα των ανεξάρτητων βουλευτών, αναμένεται να περάσει από σήμερα (Δευτέρα 23.9.24) ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.

Αυτή αναμένεται να είναι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παρέπεμψε τον κ. Σαλμά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ερώτημα της διαγραφής, μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων του βουλευτή κατά του ιδίου και μελών της κυβέρνησης.

Μία κίνηση που συνιστά μήνυμα του πρωθυπουργού προς το σύνολο της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι δεν θα δεχτεί «παραφωνίες» και υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλμάς, μαζί με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ, προ λίγων ημερών κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, με το μήνυμα, των περισσότερων εξ αυτών, προς το Μέγαρο Μαξίμου να είναι ότι θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν για διορθωτικές κινήσεις σε καίριας σημασίας προβλήματα για τους πολίτες, με την υποσημείωση ότι ο στόχος δεν είναι να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία της «συμμαχίας» των 11 βουλευτών, κρατά αποστάσεις από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, ενώ κάποιοι του καταλογίζουν ότι με το ύφος των δημόσιων παρεμβάσεων του ήταν «σαν να επιζητούσε τη διαγραφή του».

Σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Μάριος Σαλμάς αναμένεται να δώσει το παρόν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για να απαντήσει στις κατηγορίες περί… «ύποπτης» και «αντικομματικής ή αντισυναδελφικής συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή». 

Οι δημόσιες παρεμβάσεις Σαλμά που προκάλεσαν

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εδώ και καιρό ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί. 

Είχε δυναμιτίσει το κλίμα από τον Ιούλιο, όταν στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί τους λίγους έναντι των πολλών», προκαλώντας τότε την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος έλαβε το λόγο για να διαψεύσει τις αιτιάσεις του. «Δεν δέχομαι τέτοιου είδους υπονοούμενα. Δεν πήραμε το 41% επειδή ήμασταν με τους λίγους» είχε πει με έμφαση, φανερά εκνευρισμένος.

Νωρίτερα, ο κ. Σαλμάς είχε αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την ανάλυση του «δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος», όπως έγραφε χαρακτηριστικά. 

Πέραν των αιχμών προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους -θέμα στο οποίο επανήλθε με συνέντευξη του πριν από λίγες ημέρες- ο κ. Σαλμάς είχε αφήσει αιχμές για αυξήσεις στα φάρμακα, στοχοποιώντας τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και πρόσφατα και προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για κερδοσκοπία στις τράπεζες.

To άρθρο Προς διαγραφή σήμερα ο Μάριος Σαλμάς – Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 06:50:44

Back to top button