Σχέσεις

Προκαταρκτικά στο σεξ: Υπάρχει η ιδανική διάρκεια;

Τελικά πρέπει να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο παιχνίδι;

Μιλάμε πάρα πολύ για τα προκαταρκτικά και τη μεγάλη σημασία τους, αλλά ισχύει τελικά το ίδιο για όλους; Δίνουν όλοι την ίδια βάση σε αυτά ή μήπως είναι κάτι που αλλάζει, ανάλογα με τη στιγμή; Αυτό που αποδεικνύει έρευνα, είναι ότι οι γυναίκες τείνουν να θέλουν περισσότερη διάρκεια στα προκαταρκτικά, συγκριτικά με τους άντρες.

Καταρχάς ας δούμε τι είναι ακριβώς τα προκαταρκτικά. Πρόκειται για το ερωτικό παιχνίδι που αυξάνει τη διέγερση και σε προετοιμάζει για τη διείσδυση. Είναι όμως και πιθανό να μην χρειαστεί να φτάσεις μέχρι εκεί και να σου αρκούν όλα τα υπόλοιπα, όπως τα φιλιά, τα χάδια και το στοματικό σεξ.

Υπάρχει ιδανική διάρκεια;

Η απάντηση είναι πως όχι. Κάθε άνθρωπος και ζευγάρι είναι ξεχωριστά και δεν μπορείς να βάλεις χρονόμετρο στην απόλαυση. «Οι γυναίκες και οι άντρες διεγείρονται και φτάνουν σε οργασμό με διαφορετικό τρόπο, οπότε τα προκαταρκτικά πρέπει να ταιριάζουν με τις ανάγκες και τη στιγμή. Σκεφτείτε όμως ότι η ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας» μάς ενημερώνει η ψυχοθεραπεύτρια Erin Rayburn.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, υπήρχαν ζευγάρια που χρειάζονταν μόλις 1 λεπτό προκαταρκτικών και άλλα που δεν κατέβαιναν κάτω από 20. Αλλά ακόμα και στο σεξ, ο σημαντικός παράγοντας δεν είναι η ίδια η επαφή ή τα προκαταρκτικά, αλλά η σύνδεση του ζευγαριού και κατά πόσο επενδύει στο φλερτ και στην ερωτική διάθεση, πολύ πριν τα προκαταρκτικά. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί.


Δημοσιεύθηκε
2023-02-01 17:50:00

Back to top button