Οικονομία

Προθεσμία 3 εβδομάδων για τα ταξί – Αυτοκόλλητο για τα POS ή πρόστιμο

Περιθώριο τριών εβδομάδων έχουν οι ιδιοκτήτες ταξί για να τοποθετήσουν τα ειδικά αυτοκόλλητα της ΑΑΔΕ στα οχήματα τους, με τα οποία θα ενημερώνουν τους πολίτες πως δέχονται πληρωμές με POS

Η προθεσμία ξεκινάει από σήμερα 9/10, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΙΑΤΑ) παρέλαβε χθες, 8 Οκτωβρίου 2024, το σύνολο των αυτοκόλλητων, δίνοντας έτσι το σήμα εκκίνησης προς τους οδηγούς για να παραλάβουν και να κολλήσουν τη σχετική σήμανση.

Πρόκειται για τα νέα αυτοκόλλητα που πρέπει να έχουν όλα τα ταξί, τα οποία όμως έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ταξί, με τους οδηγούς να τα χαρακτηρίζουν «περιττά» και «πολύ μεγάλα».

Ωστόσο, ΑΑΔΕ και υπουργείο Οικονομικών έχουν στείλει τα δικά τους «μηνύματα» πως το μέτρο είναι υποχρεωτικό και δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Αυτό είναι το πολυσυζητημένο αυτοκόλλητο:

Υπενθυμίζεται πως οι ταμπέλες αυτές παρήχθησαν από την ΑΑΔΕ, με μηδενικό κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές αντίστοιχων σημάνσεων που έχουν εγκατασταθεί σε ταξί πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη, Μαδρίτη κα).

Εντός 5 ημερών από την εκπνοή της προθεσμίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία που παρέλαβαν ταμπέλες υποχρεούνται να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ κατάλογο των υπόχρεων που παρέλαβαν από αυτά τις ταμπέλες μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών.

Αυτοκόλλητο ή πρόστιμο

Παρά τις αντιδράσεις, οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να τοποθετήσουν στο πίσω δεξιά τζάμι των οχημάτων τους τις ειδικές αυτοκόλλητες ταμπέλες, με τις οποίες ενημερώνονται οι καταναλωτές σχετικά με την υποχρέωση αποδοχής καρτών πληρωμών από τους αυτοκινητιστές.

Μάλιστα, σε περίπτωση μη επικόλλησης της αυτοκόλλητης ταμπέλας, προβλέπεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 11:08:19

Back to top button