Κόσμος

«Προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες φάσεις», δηλώνει ο αρχηγός του Ισραηλινού στρατού

Το Ισραήλ «προετοιμάζεται για τις επόμενες φάσεις», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (23/9) ο επικεφαλής του στρατού μετά την πιο θανατηφόρα ημέρα ισραηλινών επιθέσεων στο Λίβανο από τον πόλεμο του 2006. 

Ο Χέρζι Χαλεβί, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), δήλωσε ότι ο στρατός «πλήττει στόχους και προετοιμάζεται για τις επόμενες φάσεις, τις οποίες θα αναλύσω σύντομα».

«Τελικά, όλα επικεντρώνονται στη δημιουργία των συνθηκών για να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους», πρόσθεσε σε σχόλια που διανεμήθηκαν από τις IDF.

Ο Χαλεβί δήλωσε ότι οι IDF ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (23/9) μια «προληπτική επιθετική επιχείρηση» για να στοχεύσουν υποδομές «που η Χεζμπολάχ οικοδομεί τα τελευταία 20 χρόνια».

Η δήλωση έγινε ενώ είναι βαρύς ο φόρος αίματος στο Λίβανο από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές καθώς τουλάχιστον 274 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε μια μέρα, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σε μία άλλη εξέλιξη το Ισραήλ προχώρησε στην τέταρτη αεροπορική επιδρομή από την έναρξη του πολέμου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Περιγράφει την επίθεση ως «στοχευμένη» και λέει ότι θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Σύμφωνα με το Reuters στην επίθεση σκοτώθηκε ο επικεφαλής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ Αλί Καρακί με την πληροφορία ότι ήταν ο στόχος να επιβεβαιώνεται και ισραηλινές πηγές.

Σύμφωνα με λιβανικές πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είναι άγνωστη η τύχη του.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 20:53:00

Back to top button