Υγεία

ΠΠΙ Σίφνου: Δύο επιπλέον θέσεις ιατρών και ενίσχυση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Από την Σίφνο ξεκίνησε την περιοδεία της στις Κυκλάδες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της στο νησί ήταν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου όπου είχε σειρά συναντήσεων με την Διοίκηση με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία του.

Η κυρία Αγαπηδάκη άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήδη η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση και περαιτέρω λειτουργική ανακαίνιση του ΠΠΙ Σίφνου, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον, δρομολογείται η προκήρυξη για δύο επιπλέον θέσεις ιατρών και παράλληλα η άμεση κάλυψη για τους καλοκαιρινούς μήνες με επικουρικό προσωπικό μέχρι να τελεσφορήσουν οι μόνιμες προσλήψεις. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η κυρία Αγαπηδάκη δρομολογείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και η ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΠΠΙ Σίφνου. Πιο συγκεκριμένα, θα ενισχυθεί με ακτινολογικό εξοπλισμό καθώς και με κάθε άλλο απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία του.

“Είναι καθήκον μας να αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε στους πολίτες την πρόληψη που αξίζουν”, τόνισε, ενώ αναφερόμενη στις ΚΟΜΥ και ΚΜΥ που ξεκινούν άμεσα, δήλωσε: “Αποκτάμε σιγά σιγά ένα μικρό τοπικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορούμε να βλέπουμε ad hoc τις ανάγκες του πληθυσμού, θα υπάρχει συντονισμός για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας. Μιλάμε για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και θα ξέρουν οι νησιώτες μας ότι για παράδειγμα την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα έρχεται η κινητή μονάδα σε όλες τις νησιωτικές περιοχές για να κάνουν τις εξετάσεις τους και να μην έχουμε πια γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία”.

Επιπλέον, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δρομολούνται για πρώτη φορά 7 Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας ένα σε κάθε ιατρική σχολή, τα οποία θα έχουν καθηγητές πανεπιστημίων να υπηρετούν, μέλη ΔΕΠ. “Μεταξύ άλλων, θα έχουμε εξειδικευμένους γιατρούς στην επείγουσα ιατρική, οι οποίοι μέσω της τηλεϊατρικής μπορούν να κάνουν συνεδρίες και να διενεργούν μέχρι και εξετάσεις εξ αποστάσεως, προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους εάν χρήζει μεταφοράς ένα περιστατικό ή όχι”, δήλωσε η κυρία Αγαπηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι “τέλος του 2025, θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο τηλεϊατρικής σε όλη τη χώρα”.

Ακολούθως, η κυρία Αγαπηδάκη μετέβη στο Δημαρχείο του νησιού όπου είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με την Δήμαρχο, Μαρία Ναδάλη. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα στο νησί και να συζητήσει με τους πολίτες τόσο για θέματα του χαρτοφυλακίου της, όσο και για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Τέλος, η κυρία Αγαπηδάκη παρέστη σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την Δημόσια Υγεία στο Πνευματικό Κέντρο Σίφνου, όπου παρουσίασε πιο αναλυτικά και το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. 

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-03 10:13:04

Back to top button