Auto

Πού θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του Tesla Cybercab

Εκπρόσωπος της Tesla ανακοίνωσε ότι στελέχη της εταιρείας έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με αξιωματούχους της πόλης Palo Alto (στην πολιτεία της Καλιφόρνιας) με σκοπό να συμφωνήσουν για τη διεξαγωγή δοκιμών του Cybercab στους δρόμους της, σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Θυμίζουμε ότι εκεί βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της. Όμως, για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να εξασφαλιστούν τις απαραίτητες εγκρίσεις τόσο από την Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών της Καλιφόρνιας (California Public Utilities Commission) όσο και από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της πολιτείας (California Department of Motor Vehicles).



Το Cybercab είναι το ρομποταξί της Tesla, δηλαδή ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών. Οι ως τώρα δοκιμές σε δημόσιους δρόμους έχουν θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την εταιρεία. Ωστόσο αυτή δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η μαζική παραγωγή του Cybercab θα ξεκινήσει το 2026. Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν το απαραίτητο λογισμικό για τη λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης θα είναι έτοιμο και ασφαλές ως τότε.



Στην Tesla ελπίζουν να ξεκινήσουν τις «μη επιβλεπόμενες» δοκιμές του Cybercab σε δημόσιους δρόμους και σε πραγματικές συνθήκες κίνησης εντός του 2025. Εκτός από το Palo Alto, δοκιμές πρόκειται να πραγματοποιούνται και στο Τέξας.

Τα στελέχη της αλλά και οι φίλοι της Tesla δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την έναρξη των δοκιμών του Cybercab, όμως οι διαδικασίες για να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν.



Η εταιρεία δεν έχει ακόμη υποβάλει τη σχετική αίτηση για δοκιμές χωρίς οδηγό και έχει άδεια μόνο για δοκιμές με οδηγό παρόντα στο όχημα. Σύμφωνα με δεδομένα του Υπουργείου Οχημάτων της Καλιφόρνιας, η Tesla δεν έχει καταγράψει διαδρομές αυτόνομης οδήγηση στους δρόμους της την προηγούμενη χρονιά (σημ.: 2023).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 18:00:00

Back to top button