Auto

Πού θα ξαναβρεί 36.490.000 ευρώ ο Κάρλος Ταβάρες;

Ο Κάρλος Ταβάρες ανέλαβε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου το 2021 στη Stellantis, έπειτα από την ίδρυσή της, μετά τη συγχώνευση του Ομίλου PSA και του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Πρόεδρος αυτής είναι ο Τζον Έλκαν, ο εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι (Gianni Agnelli) ο οποίος τον έχρισε διάδοχό του στην FCA. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Έλκαν είναι δυσαρεστημένος το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις επιχειρηματικές επιλογές του Ταβάρες και κυρίως από γεγονός ότι οι πωλήσεις της Stellantis στις ΗΠΑ είναι μικρότερες του αναμενόμενου.



Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι και αυτό της αντικατάστασης του Ταβάρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Ταβάρες είναι 66 χρονών εφέτος και έχει συμβόλαιο να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο του 2026.

Ο Έλκαν κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στον Όμιλο Stellantis το οποίο φτάνει το 13,99% των συνολικών σύμφωνα με την εταιρεία (ή το 14,2% σύμφωνα με την Exor, την εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Ανιέλι), έχει αρχίσει να αναζητά λύση στο θέμα.

Η κριτική στον Ταβάρες δεν αφορά μόνο στη μείωση των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Stellantis στην Ευρώπη αλλά και στο ότι δεν μπόρεσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτά στις ΗΠΑ και στον Καναδά.




Κάρλος Ταβάρες, Τζον Έλκαν (δεξιά).

Μάλιστα, οι Αμερικανοί τού προσάπτουν πως με τις ενέργειές του απαξίωσε κάποιες από τις εταιρείες της ομόσπονδης χώρας, όπως η Jeep, η RAM ή η Chrysler.

O Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 τα καθαρά κέρδη του μειώθηκαν κατά 48% σε σχέση με αυτά του ίδιου περυσινού χρονικού διαστήματος. Πριν από λίγες ημέρες η Νάταλι Νάιτ, Οικονομική Διευθύντρια, δήλωσε ότι είναι προτεραιότητα να αναστραφεί το οικονομικό κλίμα ως το τέλος του έτους, για να ικανοποιηθούν και οι μέτοχοι.

Θυμίζουμε ότι οι απολαβές του Κάρλος Ταβάρες το 2023 ήταν συνολικά 36.490.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 19:45:09

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button