Auto

Πού θα κατασκευάζεται η νέα λιμουζίνα του Πούτιν;

Η Ρωσία θα αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα πολυτελείας Aurus, τα οποία χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε πρώην εργοστάσιο της Toyota στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντένις Μαντούροφ.

Το ανανεωμένο Aurus Senat, σε ρετρό στιλ από μια λιμουζίνα ZIL της σοβιετικής εποχής, είναι το επίσημο προεδρικό αυτοκίνητο της Ρωσίας και μ’ αυτό ο Πούτιν έφτασε στην τελετή ορκωμοσίας του στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η παραγωγή στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης θα πρέπει να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και ότι το πρώην εργοστάσιο της Toyota είχε παραδοθεί στην Aurus εδώ και πολύ καιρό.



Η Toyota μεταβίβασε το εργοστάσιο στην κρατική εταιρεία NAMI , η οποία έχει πλειοψηφικό μερίδιο στη μάρκα Aurus, τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Η Aurus Motors άρχισε να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στην περιοχή Ταταρστάν της Ρωσίας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, το 2021.

Η Ρωσία αναζητά τρόπους να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια αυτοκινήτων που έμειναν σε αδράνεια, μετά την αποχώρηση ορισμένων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών από τη ρωσική αγορά, μετά την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-10 15:00:24

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button