Auto

Που ταξινομήθηκε ηλεκτρικό λεωφορείο «Made in Turkey»;

Στην Ελλάδα μπορεί να μην διαθέτουμε βαριά βιομηχανία αλλά είναι γνωστό πως το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην Τουρκία. Σχεδόν 20 εργοστάσια παραγωγή οχημάτων λειτουργούν στη γειτονική χώρα με την παραγωγή των επιβατικών αυτοκινήτων το 2023 να ξεπέρασε τις 1.352.000 μονάδες.

Εκτός όμως από τα επιβατικά που φτιάχνονται στην Τουρκία και για γνωστά εργοστάσια όπως Toyota, Fiat, Hyundai, Renault κ.ά. κατασκευάζονται και επαγγελματικά οχήματα, μεταξύ άλλων και λεωφορεία.

Η Karsan είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στα τρακτέρ και τα λεωφορεία, όπου μεταξύ άλλων στη γκάμα της διαθέτει και ηλεκτρικά.



Ταξινόμηση στα Ιωάννινα

Το e-Jest είναι ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο για αστικές μετακινήσεις. Πριν από λίγες ημέρες, ταξινομήθηκε ένα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το eportal.gr, το συγκεκριμένο ταξινομήθηκε στα Ιωάννινα και προφανώς θα το δούμε το ερχόμενο διάστημα να κινείται σε αυτήν την περιοχή.



Αυτονομία 210 χιλιομέτρων

Το Karsan e-Jest έχει μήκος μόλις 5.8 μέτρα και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 22 επιβάτες (12 καθήμενους). Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ηλεκτρικός κινητήρας προέρχεται από την BMW όπως και οι μπαταρίες ιόντων – λιθίου που έχουν χωρητικότητα 88kWh.

Η μέγιστη αυτονομία αγγίζει τα 210 χιλιόμετρα και η φόρτισή τους από το 10 στο 80% γίνεται σε 55 λεπτά. Το συγκεκριμένο mini bus διαθέτει άνετα καθίσματα ενώ έχει ακόμα και θύρες USB όπου οι επιβάτες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους.



Ιστορία 57 χρόνων

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο 57 χρόνια, συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων του κόσμου, ενώ ασχολείται με την παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων από το 1981.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-09 10:30:45

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button