Κόσμος

Ποτέ την Παρασκευή (το βράδυ)! Θέμα με το πότε δεν θα εργάζεται ο Κιρ Στάρμερ

«Αν τον ψηφίσετε, θα γίνει πρωθυπουργός μερικής απασχόλησης». Την παραμονή της ψηφοφορίας που θα του ανοίξει την πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ 10, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος σερ Κιρ Στάρμερ υπέστη την ολομέτωπη επίθεση των Τόρις, όχι για το πρόγραμμά του, αλλά για το στυλ της ηγεσίας που ευαγγελίζεται.  Οι Συντηρητικοί βροντοφώναξαν ότι «ο Στάρμερ θα αφήνει το γραφείο του στις 6 το απόγευμα επειδή έχει εμμονή με την οικογένειά του» και ότι «η χώρα αξίζει κάποιον καλύτερο». Ο Στάρμερ αμύνθηκε: «Ουδέποτε διέκοψα τη δουλειά μου στις 6 το απόγευμα».

Βέβαια, ο Στάρμερ είχε δηλώσει δημοσίως ότι θα προσπαθήσει να έχει ελεύθερα τα βράδια της Παρασκευής ώστε να περνάει χρόνο με τα παιδιά του:

«Εχουμε στρατηγική και θα προσπαθήσουμε να τη σεβαστούμε. Θέλουμε να χαρίσουμε πραγματικά δημιουργικό χρόνο στα παιδιά μας, οπότε τις Παρασκευές δεν θα κάνω τίποτα μετά τις 6, ό,τι και αν γίνει, όπως εξάλλου κάνω εδώ και χρόνια. Θα πηγαίνω τον γιο μου στο κικμπόξινγκ και την κόρη μου στο κολύμπι και στο τσιρλίντινγκ. Είμαι μπαμπάς, τους αγαπώ, είναι τα καμάρια μου και η χαρά μου και δεν θέλω να χάσω αυτόν τον χρόνο μαζί τους».

Ο Στάρμερ δεν περιορίστηκε μόνο στην υπεράσπιση της ιδιωτικής ζωής του, αλλά προσπάθησε να αναγάγει τις οικογενειακές συνήθειές του και σε πολιτικό επίπεδο: «Δεν πιστεύω στη θεωρία που λέει ότι είσαι καλύτερος πολιτικός αν στερείς από τον εαυτό σου την ιδιότητα του μπαμπά και δεν περνάς καλά με τα παιδιά σου. Εμένα η σχέση μαζί τους με βοηθάει, με χαλαρώνει. Και έτσι μπορώ να παίρνω τις  καλύτερες αποφάσεις». Αν μη τι άλλο, από τον λόγο και τον αντίλογο στην παραπάνω ιστορία καταλαβαίνει κανείς σε ποιες λεπτομέρειες δολωμάτων παίζεται η αλίευση των ψηφοφόρων στο Νησί.

Η Corriere della Sera σχολίασε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι εξαιρέσεις να γίνουν ο κανόνας στην πολύ βαριά ατζέντα του πρωθυπουργού μιας σημαντικής χώρας των G7 και του ΝΑΤΟ. Η πρόκληση, γενικώς, είναι να καταφέρεις να μην «παγώνεις» τις πιο σημαντικές σχέσεις ασκώντας παράλληλα τον ηγετικό δημόσιο ρόλο σου. Αυτό το παιχνίδι έχασε η Γιασίντα Αρντεμ, που αιφνιδιαστικά εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο της Νέας Ζηλανδίας στις αρχές του 2013, όταν παραλέχθηκε ότι δεν μπορούσε πια να τα φέρνει βόλτα…

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 09:10:41

Back to top button