Κόσμος

Πολωνία: Πυκνό μυστήριο καλύπτει τους σκελετούς που βρέθηκαν στο Αρχηγείο του Χίτλερ

Μπροστά σε ένα μυστήριο που ίσως δεν θα λυθεί ποτέ βρίσκονται οι Αρχές στην Πολωνία μετά την ανακάλυψη  ανθρώπινων σκελετών βρέθηκαν σε τοποθεσία όπου γίνονταν συναντήσεις του Αδόλφου Χίτλερ και άλλων ηγετών των Ναζί.

Τα λείψανα βρέθηκαν στο Λημέρι του λύκου τον Φεβρουάριο. Η περιοχή, η οποία βρίσκεται στη σημερινή Πολωνία, χρησίμευσε ως το αρχηγείο του Χίτλερ από το 1941-1944, όταν ήταν μέρος της Γερμανίας.

Το συγκρότημα από περίπου 200 ναζιστικά καταφύγια και στρατιωτικούς στρατώνες κρυμμένους σε βαθύ δάσος ήταν ο τόπος της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας του Χίτλερ από τον συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ στις 20 Ιουλίου 1944.

Το Λημέρι του Λύκου καταστράφηκε από τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις καθώς υποχωρούσαν στις αρχές του 1945 για να μην πέσει στα χέρια του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού που πλησίαζε. Ό,τι απέμεινε είναι σήμερα τουριστικό αξιοθέατο.
Ο τοπικός Πολωνός εισαγγελέας Ντάνιελ Μπροντόφσκι δήλωσε ότι οι αστυνομικοί εξασφάλισαν τα λείψανα αφού βρέθηκαν από μια τοπική ομάδα, την Λατέμπρα, η οποία αναζητά ιστορικά αντικείμενα.

Διεξήχθη ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν είχε διαπραχθεί ανθρωποκτονία, αλλά διακόπηκε λόγω έλλειψης στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι είχε διαπραχθεί έγκλημα, πρόσθεσε.

«Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι τα διατηρημένα υπολείμματα οστών ήταν ανθρώπινης προέλευσης και προέρχονταν από τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία ήταν πιθανότατα μεσήλικες άνδρες και το τέταρτο ήταν ένα παιδί αρκετών ετών, του οποίου το φύλο δεν μπορεί να προσδιοριστεί», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των λειψάνων δεν ήταν πλέον δυνατόν να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, σημείωσε, σημειώνοντας ότι είχαν περάσει τουλάχιστον αρκετές δεκάδες χρόνια.

Η έρευνα δεν ασχολήθηκε με το ποιοι μπορεί να ήταν οι άνθρωποι, λόγω της κατάστασης των λειψάνων και της πάροδου του χρόνου.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-07 12:12:01

Back to top button