Αθλητικά

Πολωνία – Ολλανδία 1-2: Ανατροπή για τους «οράνιε» με «χρυσή» αλλαγή τον Βέγκχορστ

Η Ολλανδία ζορίστηκε από την Πολωνία, αλλά έδειξε… χαρακτήρα, πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) και μπήκε με το “δεξί” στο Euro 2024, σε ματς για τον 4ο όμιλο. Ο Βέγκχορστ πέρασε στο ματς και πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τους “οράνιε” στο 83′.

Η Ολλανδία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας δυο καλές στιγμές στο παιχνίδι, αλλά η Πολωνία ανέβασε “στροφές” μετά το 10λεπτο και ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 16΄ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Πούκσα να πηδάει ψηλότερα από όλους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των «οράνιε» για το 1-0.

Η Ολλανδία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε κοντά στην ισοφάριση δυο φορές, με τον Φαν Ντάικ στο 19΄ και τον Μέμφις Ντεπάι στο 22΄ να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, το 1-1 ήρθε στο 30′. Ο Χάκπο βρήκε τον χώρο και πήγε κατά μέτωπο προς την περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάλαμον και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Σέζνι.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, η Ολλανδία πίεσε για να πάρει… κεφάλι στο σκορ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Χάκπο (42′) και Ντεπάι (45+1′).

Η Πολωνία μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος και στο 58΄ είχε σημαντική στιγμή για να σκοράρει, με τον Φερμπρούχεν να βγάζει το σουτ του Κίβιορ. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Ολλανδία, που “άγγιξε” το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις.

Η Ολλανδία πίεσε για να φτάσει στη νίκη και το κατάφερε στο 83′ με το 12ο τέρμα του Βέγκχορστ με τους “οράνιε”. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ο υψηλόσωμος επιθετικός έπιασε άψογο πλασέ στην κίνηση και “εκτέλεσε” τον Σέζνι για το 2-1.

Στο 89′ οι Πολωνοί έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Σφιντέρσκι έπιασε το πλασέ με τη μία από τα όρια της μικρής περιοχής, ο Φερμπρούχεν έκανε επέμβαση, ο Πιοτρόφσκι έπιασε το σουτ από τα δύο μέτρα και πλάγια αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

To άρθρο Πολωνία – Ολλανδία 1-2: Ανατροπή για τους «οράνιε» με «χρυσή» αλλαγή τον Βέγκχορστ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-16 17:52:16

Back to top button