Κόσμος

Πολωνία: Η Βαρσοβία κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις

Η Πολωνία μπήκε στο στόχαστρο χάκερ μιας ομάδας που συνδέεται με τη Ρωσία αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (8/5) το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας (NASK).

Τις προηγούμενες ημέρες, ορισμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τους και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε ότι και η χώρα του είχε στοχοποιηθεί στο παρελθόν.

«Κακόβουλο λογισμικό που στόχευε πολωνικούς κυβερνητικούς θεσμούς διακινήθηκε αυτήν την εβδομάδα από την ομάδα APT28 που συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας» αναφέρει η ανακοίνωση της NASK. «Τεχνικοί δείκτες και ομοιότητες με παλαιότερες επιθέσεις επέτρεψαν την ταυτοποίηση της ομάδας APT28. Η ομάδα αυτή συνδέεται με την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (GRU)», πρόσθεσε.

Η NASK συνέστησε στους διαχειριστές των δικτύων να εξακριβώσουν εάν οι εργαζόμενοι τους δέχτηκαν επίθεση.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για σχολιασμό του θέματος. Δεν υπάρχει επίσης κανένα σχόλιο από τη Μόσχα.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία κατηγόρησε τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες του αμυντικού και αεροδιαστημικού τομέα καθώς και στο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Η Μόσχα απάντησε σήμερα ότι το Βερολίνο χρησιμοποιεί αβάσιμους μύθους περί Ρώσων χάκερ για να κλιμακώσει την ένταση.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-08 17:38:00

Back to top button