Auto

Ποιο είναι το νέο ηλεκτρικό που φορτίζει σε πέντε λεπτά;

Η αναστάτωση που έχει επέλθει στις αυτοκινητοβιομηχανίες και το ευρύ κοινό με την επιβολή της ηλεκτροκίνησης, είναι γνωστή. Όταν όμως μία βρετανική εταιρεία παρουσιάζει μία μπαταρία που φορτίζεται σε λιγότερο από 5 λεπτά, ίσως το μέλλον να μην είναι τόσο δυσοίωνο.

Απόδειξη αυτού αποτελεί το νέο πρωτότυπο της Nyobolt η οποία επέδειξε τις μοναδικές δυνατότητες ταχυφόρτισης της νέας του μπαταρίας.



Σύμφωνα με την εταιρεία, η μικρή μπαταρία χρειάζεται μόλις 4 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα για να πάει από το 10 στο 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας, χάρη στο ότι δέχεται έως 350 kWh ισχύ φόρτισης.

Μάλιστα, τονίζει ότι στα πρώτα 4 λεπτά, το EV φορτίζει με σταθερό ρεύμα 500A και εξασφαλίζει 200 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Βέβαια, υπάρχουν μερικά… κολλήματα ως προς το νέο σπορ αυτοκίνητο της Nyobolt. Όπως το ότι η μπαταρία του είναι μόλις 35 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία βάσει πρότυπου WLTP να φτάνει τα 249 χιλιόμετρα.



Η βρετανική εταιρεία δηλώνει ότι πραγματοποίησε 4.000 κύκλους πλήρους φόρτισης, που θεωρητικά αντιστοιχούν σε σχεδόν 1.000.000 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η μπαταρία διατήρησε καθ’ όλο αυτό το διάστημα πάνω από το 80% της χωρητικότητάς της.

Αναφορικά με το αυτοκίνητο καθαυτό, βασίζεται στη Lotus Elise και ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά, γεγονός που αναμένεται να ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις του.



Προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί κατά πόσο το νέο EV θα μπει στην παραγωγή, αλλά η Nyobolt ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει μία μικρή γραμμή παραγωγής μπαταριών κατά το τρέχον έτος, αποσκοπώντας να παράγει 1.000 μπαταρίες παρόμοιας τεχνολογίας ετησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 09:45:12

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button