Auto

Ποιο είναι το ιστορικής αξίας Citroen C4 WRC του Μάριου Ηλιόπουλου; (+video)

Πριν από λίγες ημέρες η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ. Τον ποδοσφαιριστή υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ομάδας Μάριος Ηλιόπουλος, γνωστός στο χώρο του αυτοκινήτου καθώς τρέχει επί 31 χρόνια σε αγώνες αυτοκινήτου (ταχύτητα και αναβάσεις) έχοντας κατακτήσει δεκάδες τίτλους.

Ο Super Mario θέλοντας να δώσει βαρύτητα στην ομολογουμένως μεγάλη μεταγραφή που έκανε, τον έβαλε σε ένα από τα αυτοκίνητα της συλλογής του, που είναι και από τα αγαπημένα του. Πρόκειται για ένα Citroen C4 WRC, που έχει τεράστια ιστορική αξία καθώς έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC), έχει κερδίσει πολλούς αγώνες, ενώ πίσω από το τιμόνι του έχουν καθίσει τρεις κορυφαίοι οδηγοί.



Ποιοι το έχουν οδηγήσει;

Συγκεκριμένα ο Σεμπαστιάν Λοέμπ ο οποίος αριθμεί 9 παγκόσμιους τίτλους και 80 νίκες στο WRC. Μάλιστα πίσω από το τιμόνι του ο Γάλλος έχει κερδίσει και το Ράλι Ακρόπολις το 2008.

Το εν λόγω αυτοκίνητο έχει οδηγήσει και ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ που και αυτός μετρά συνολικά 61 νίκες στο WRC.

Ο τρίτος που έχει αγωνιστεί με το συγκεκριμένο C4 WRC είναι ο Ντάνι Σόρντο που αριθμεί 192 αγώνες και 3 νίκες στο WRC.



Πότε το πήρε ο στην Ελλάδα για πρώτη φορά;

Το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου το 2016 και βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση, σε σημείο που μπορεί να τρέξει σε αγώνα. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video το κάθισμα είναι προδιαγραφών του Σεμπαστιάν Λοέμπ, όπως ακριβώς όταν έτρεχε με αυτό στο WRC.

Στην Ελλάδα το έχουμε δει σε λίγες εκδηλώσεις ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά (στατικά) στο service park του Seajets Ράλι Ακρόπολις στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας το Ιούνιο του 2017.

Την περιγραφή του αυτοκινήτου στο παρακάτω video κάνει ο αείμνηστος μηχανικός του “Mario“, Μελέτης Καρακετίδης που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 20:30:43

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button