Auto

Ποιον έχει νικητή η μάχη των super SUV; (+video)

Για αρκετά χρόνια, η Lamborghini Urus δεν είχε αντίπαλο στην παγκόσμια αγορά σε αυτή τη μικρή και πολύ ξεχωριστή κατηγορία. Ένα πρακτικό και ευρύχωρο αυτοκίνητο με επιδόσεις που αγγίζουν αυτές ενός supercar, είναι για ορισμένους ο τέλειος συνδυασμός.

Η Urus συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά παρέα με την κλασική, ιταλική φινέτσα. Ωστόσο, τα τελευταία περίπου δύο χρόνια έχει αποκτήσει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τη Ferrari Purosangue.



Και παρότι στο Μαρανέλο μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα twin-turbo, όπως έκανε η Lamborghini για τον V8 της Urus, προτίμησαν τη ναυαρχίδα στους κινητήρες τους, τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων με τους 725 ίππους και τα 716 Nm ροπής. Αντίστοιχα, η Urus αποδίδει 650 ίππους, αλλά περισσότερη ροπή χάρη στην μεγάλη υπερτροφοδότηση.

Το CarWow αποφάσισε να βάλει τα δύο super SUV στη γραμμή, για να δει αν τελικά σε αυτή τη μάχη υπερέχει η ιπποδύναμη ή η ροπή. Όπως αποδείχθηκε, η Lamborghini Urus φεύγει ταχύτερα στην εκκίνηση, όμως όταν ο ρυθμός ανέβει, η Ferrari Purosangue καλύπτει γρήγορα τη διαφορά.

Έτσι, στους τρεις αγώνες των 400 μέτρων που έγιναν, η Ferrari επικράτησε για λίγο. Ωστόσο, στο τελευταίο πέρασμα και τα δύο ιταλικά SUV σημείωσαν αμφότερα 11,9 δευτερόλεπτα.



Απολαύστε δύο από τα πιο πολυτάλαντα SUV του κόσμου να μάχονται για την ιταλική υπεροχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-05 19:00:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button