Οικονομία

Ποιοι είναι οι 100 αποδέκτες της υψηλότερης χρηματοδότησης

Τον κατάλογο με τους 100 τελικούς αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω επιχορηγήσεων ή δανείων έδωσαν, για λόγους διαφάνειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες συντονισμού του Ελλάδα 2.0 και το υπουργείο Οικονομικών.

Ως τελικός αποδέκτης της χρηματοδότησης βάσει των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεωρείται η τελευταία οντότητα (νομικό ή φυσικό πρόσωπο) που λαμβάνει κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, που δεν είναι ανάδοχος. Τα ποσά που έχουν λάβει οι 100 μεγαλύτεροι χρηματοδοτούμενοι ανέρχονται σε 3,55 δισ. ευρώ, σε στοιχεία έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Η δημοσιοποίηση του εν λόγω καταλόγου προβλέπεται σε άρθρο του σχετικού Κανονισμού, προβλέποντας το κάθε κράτος-μέλος δημοσιεύει δύο φορές ετησίως κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει για τους 100 αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, την επωνυμία τους, και, κατά περίπτωση, έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό σε εθνικό επίπεδο (π.χ. αριθμός φορολογικού μητρώου), το ποσό των κεφαλαίων που έλαβαν (σωρευτικά) καθώς και τη σχετική χρηματοδοτούμενη από το ΤΑΑ δράση ή δράσεις.

Τα εν λόγω δεδομένα, συγκεντρώνονται για όλα τα κράτη-μέλη και δημοσιεύονται σε κεντρικό επίπεδο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατεβάστε τον κατάλογο εδώ.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 20:06:13

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button