Auto

Ποια συνεργεία; Έρχεται ο… μαγνητικός τομογράφος για τα αυτοκίνητα (+video)

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας και μεταξύ αυτών και στον τρόπο που θα κάνουμε συντήρηση στο αυτοκίνητό μας.

Κάποιες πολύ “προχωρημένες” αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό προβλημάτων αυτοκινήτων σε δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας σημαντικά τις επιθεωρήσεις οχημάτων και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πελατών.

Η Findlay Cadillac στο Χέντερσον του Λας Βέγκας συγκαταλέγεται μεταξύ των 300 αντιπροσωπειών σε εθνικό επίπεδο που έχουν υιοθετήσει αυτό το σύστημα υψηλής τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από την UVEye.

Αυτή η τεχνολογία με βάση την τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει αποτελεσματικά πιθανά ελαττώματα, αυξάνοντας τον όγκο εργασίας του τμήματος σέρβις χωρίς να καταργούνται θέσεις εργασίας.

Η διαδικασία επιθεώρησης είναι γρήγορη και απλή. Οι πελάτες οδηγούν τα οχήματά τους μέσω ενός μεγάλου σαρωτή που καταγράφει πολλαπλές εικόνες από όλες τις γωνίες, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους του αμαξώματος.

Στη συνέχεια, οι εικόνες αυτές αναλύονται από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό ελαττωμάτων στο εξωτερικό, τα ελαστικά και τα ορατά μηχανικά εξαρτήματα.

Μέσα σε 30-45 δευτερόλεπτα, δημιουργείται μια ολοκληρωμένη έκθεση κατάστασης για τον πελάτη. Αυτή η ταχεία αξιολόγηση επιτρέπει στους μηχανικούς να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του οχήματος στο δρόμο.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες, η εισαγωγή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης δεν οδήγησε σε απώλεια θέσεων εργασίας στην Findlay Cadillac.

Αντίθετα, δημιούργησε περισσότερη δουλειά για τους τεχνικούς, καθώς αποκάλυψε προβλήματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν περάσει απαρατήρητα.

Ο Daniel Frandsen από την UVEye τόνισε την ικανότητα του συστήματος να επιταχύνει την ανίχνευση ελαττωμάτων, παρομοιάζοντας τη διαδικασία με μια μαγνητική τομογραφία για αυτοκίνητα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πιθανό μειονέκτημα για τους πελάτες, καθώς το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εντοπίσει ελαττώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσθετο κόστος επισκευής.

Πάντως αυτή η τεχνολογία σηματοδοτεί μία τεράστια αλλαγή στα συνεργεία και την συντήρηση των αυτοκινήτων μας, δείχνοντας από τώρα πως θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες στο μέλλον, ωφελώντας τελικά τόσο τους πελάτες όσο και τα τμήματα σέρβις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 11:15:30

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button