Auto

Ποια θα είναι η ονομασία του pickup μοντέλου της BYD

Οι Ευρωπαίοι, γνωρίσαμε την BYD κυρίως από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, όμως δεν είναι μόνο αυτά. Στην γκάμα της έχει και οχήματα με θερμικό κινητήρα, κατά βάση οικογενειακά.

Τώρα, προστέθηκε και ένα ακόμα το οποίο εντάσσεται σε αυτή για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα διπλοκάμπινο pickup το οποίο θα παρουσιαστεί στην εφετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Από την κινεζική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι το νέο μοντέλο της θα ονομάζεται Shark. Όπως έγινε γνωστό, θα διαθέτει κινητήρα με σύστημα Plug-in Hybrid το οποίο ονομάζεται DMO (Dual-Mode Off-road).

Η BYD δεν γνωστοποίησε περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το pickup όχημά της, ωστόσο διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη διάταξη βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα στην εκτός δρόμου κίνηση, αναφορικά τόσο με την ισχύ του όσο και με την  κατανάλωσή του.



Πάντως, το σύστημα που γνωρίζουμε ότι διαθέτει στις τάξεις της είναι το DM-i PHEV το οποίο συνίσταται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων που αποδίδει 107 ίππους, από έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 197 ίππων, ενώ οι μπαταρίες του συστήματος έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 18,3 kWh.

Η κινεζική εταιρεία, πριν από λίγο καιρό δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του pickup μοντέλου στις οποίες φαίνεται το διπλοκάμπινο αμάξωμά του και τα εμπρός φωτιστικά σώματα τα οποία θυμίζουν έντονα αυτά του Ford Ranger.



Στο εσωτερικό του αναμένεται να έχει ταμπλό το οποίο να παραπέμπει σε αυτά των Atto 3 και Seal και πιθανότατα θα έχει τις οθόνες αυτών τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο κέντρο. Θυμίζουμε ότι η οθόνη αφής είναι 15,6 ιντσών και μπορεί να περιστραφεί κατά 90 μοίρες, ώστε να είναι είτε οριζόντια είτε κάθετη.

Όπως γράψαμε ήδη, αρχικά το Shark θα διατίθεται με τον Plug-in Hybrid κινητήρα. Ακόμη, η BYD δεν έχει ανακοινώσει εάν θα το διαθέτει και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Αυτό ενδεχομένως να γίνει γνωστό είτε κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου pickup μοντέλου είτε σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 12:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button