Auto

Ποιά είναι τα καινοτόμα συστήματα ασφάλειας που θα φέρει η Volkswagen;

Η Volkswagen ενισχύει την τεχνολογία ασφαλείας της με διάφορα νέα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία τόσο των επιβατών του αυτοκινήτου όσο και των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου.

Μια βασική καινοτομία είναι η Proactive Pedestrian Protection, η οποία συνδυάζει αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) με ένα ενεργό καπό με ελατήριο.

Το σύστημα αυτό μειώνει το κόστος επισκευής σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πυροτεχνικά συστήματα και καθιστά την προστασία των πεζών ευκολότερη στη συντήρηση.

Για τους οδηγούς, η Proactive Occupant Protection της VW προετοιμάζει το αυτοκίνητο για πρόσκρουση σφίγγοντας τις ζώνες ασφαλείας, κλείνοντας τα παράθυρα και ανάβοντας τα φώτα κινδύνου, ακόμη και καλώντας αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αν χρειαστεί.

Το Emergency Assist είναι ένα άλλο κρίσιμο χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί για σενάρια όπου οι οδηγοί καθίστανται ανίκανοι να χειριστούν το αυτοκίνητο.

Εάν δεν ανιχνευθούν κινήσεις στο τιμόνι μετά από 20 δευτερόλεπτα, το σύστημα θα εκδώσει ειδοποιήσεις και, εάν δεν ανταποκρίνεται, θα οδηγήσει το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, θα ενεργοποιήσει τα φώτα κινδύνου και θα ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η VW βελτιώνει επίσης την ασφάλεια των διασταυρώσεων με το Intersection Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ραντάρ για την ανίχνευση της διασταυρούμενης κυκλοφορίας και την εφαρμογή φρένων για την αποφυγή συγκρούσεων.

Επιπλέον, η λειτουργία Automatic Cyclist Evasion (Αυτόματη αποφυγή ποδηλάτη ) θα βοηθήσει το αυτοκίνητο να κινηθεί ανάμεσα σε ποδηλάτες και διαγραμμίσεις χωρίς να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τέλος, το Connected Travel Assist θα χρησιμοποιεί δεδομένα σμήνους από εκατομμύρια αυτοκίνητα για να προβλέπει κινδύνους και να βελτιστοποιεί την πλοήγηση, ενώ σχεδιάζεται η εισαγωγή ανίχνευσης φωτεινών σηματοδοτών για ομαλότερη οδήγηση.

Αυτές οι λειτουργίες αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της VW για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους χρήστες, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 21:00:46

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button