Κόσμος

Πλήγμα για τη Μελόνι: Δικαστήριο της Ρώμης ακύρωσε τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στην Αλβανία

Ωραία τα κανόνισαν η Τζόρτζια Μελόνι και ο Εντι Ράμα, προχωρώντας στην υλοποίηση της συμφωνίας τους για το Μεταναστευτικό. Κατασκεύασαν τα κλειστά κέντρα κράτησης σε αλβανικό έδαφος, τα οποία διοικούνται από τις ιταλικές αρχές και προχώρησαν στην πρώτη αποστολή αιτούντων άσυλο από την Ιταλία στην Αλβανία.

Ομως, όπως φαίνεται, υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, στην προκειμένη περίπτωση, την ιταλική Δικαιοσύνη.

Την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την άφιξη του πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας στο Γκιαντέρ της Αλβανίας, το δικαστήριο της Ρώμης δεν επικύρωσε την κράτηση των προσφύγων που είχαν μεταφερθεί στο κλειστό κέντρο επί αλβανικού εδάφους.

Οι μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές, θα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στην Ιταλία, σύμφωνα με τους δικαστές.

Αιτία της απόφασης της ιταλικής δικαιοσύνης, η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου, βάσει της οποίας, για να θεωρηθεί μια χώρα προέλευσης των μεταναστών «ασφαλής», πρέπει να σέβεται όλες τις ατομικές ελευθερίες και το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν αυτό δεν συμβαίνει, η χώρα δεν λογίζεται ασφαλής και σύμφωνα με τα όσα είχε ορίσει και η κυβέρνηση της Ρώμης, όσοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία από μια τέτοια χώρα, δεν μπορούν να μεταφέρονται στα δυο κλειστά κέντρα της βόρειας Αλβανίας.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μεταναστών, για παροχή ασύλου από την Ιταλία. Αυτό ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με ιταλούς ακτιβιστές, καθώς θεωρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων αποστέλλονται στην Αλβανία, θα επαναπατρίζονται.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 16:20:00

Back to top button