Πολιτική

Πηγές του Κασσελάκη διαμηνύουν στους «87» του ΣΥΡΙΖΑ: «Το Συνέδριο έχει την εξουσία να εγκρίνει τις υποψηφιότητες»

Νέα «πυρά» κατά των «87» εξαπολύουν πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, μία ημέρα αφότου «κλείδωσε» ο φάκελος με τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά, οι ίδιοι κύκλοι δίνουν συνέχεια στο «σίριαλ» με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και στην επιχειρηματολογία ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αρμόδια για τον αποκλεισμό του «έκπτωτου» προέδρου από τη σχετική διαδικασία.

Χθες, Πέμπτη (24.10.24) έληξε η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, συνεπώς οι «87» διαμηνύουν πως το θέμα Κασσελάκη είναι πλέον λήξαν.

Ωστόσο, πηγές του έκπτωτου προέδρου απαντούν πως το Συνέδριο έχει τον τελικό λόγο, σε μία ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή του αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη.

«Με αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις, οι οποίες φτάνουν πλέον έως και τη φίμωση των απλών μελών, η ευκαιριακή πλειοψηφία της Κ.Ε επιχειρεί να παρεμποδίσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η τακτική, που αποκαλύπτει την ανησυχία όσων επιθυμούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του κόμματος ακόμη και ενάντια στη βούληση των μελών του, δυναμιτίζει τη δημοκρατική διαδικασία και υποσκάπτει τις αξίες μας», επισημαίνουν οι κύκλοι του κ. Κασσελάκη.

Και συνεχίζουν: «Μάλιστα, η ευκαιριακή αυτή “πλειοψηφία” διαρρέει σε φιλικά προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δήθεν μόνο τέσσερεις, επιμένοντας να λειτουργούν με αντικαταστατικούς όρους και να παρερμηνεύουν το καταστατικό του κόμματος.

Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι προβάλλονται ισχυρισμοί πως η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτατο όργανο, όταν στην πραγματικότητα το Συνέδριο είναι εκείνο που έχει την εξουσία να εγκρίνει και ανακηρύξει υποψηφιότητες για την προεδρία».

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ  μάχεται καθημερινά για τις δημοκρατικές αξίες τόσο στη χώρα όσο και στο κόμμα.

Παρά τις προσπάθειες από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων, οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι η αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Συνεδρίου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με πλήρη διαφάνεια, έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελό του, συνοδευόμενο από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στον φάκελο συμπεριλαμβάνεται και το πόθεν έσχες του, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η ανατροπή αυτών των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πια επιτακτική, καθώς η ενότητα και η δημοκρατία οφείλουν να είναι οι πυλώνες της πορείας μας», καταλήγουν.

To άρθρο Πηγές του Κασσελάκη διαμηνύουν στους «87» του ΣΥΡΙΖΑ: «Το Συνέδριο έχει την εξουσία να εγκρίνει τις υποψηφιότητες» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 13:59:00

Back to top button