Πολιτική

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Εντός του 2024 οι εσωκομματικές εκλογές για «καθαρές λύσεις»

Μέσα στο 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία του κόμματος, μετά τους τριγμούς που δημιούργησε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Σκοπός, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος είναι να δοθούν «καθαρές λύσεις», να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην προκύψουν «δυαρχίες».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, δεν είναι φτωχός συγγενής του πολιτικού συστήματος αλλά πρωταγωνιστεί. Εκεί που υπήρχε συζήτηση οτι θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρωταγωνιστής και επέφερε καίρια πλήγματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημειώνουν.

«Υπάρχει ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, να είναι το ΠΑΣΟΚ εγγυητής και πρωταγωνιστής των διαδικασιών. Όλα στο προσκήνιο» τονίζουν.

Τα «χαρτιά» τους για το μέλλον του κόμματος, αναμένεται να ανοίξουν κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή (30/6), τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Χάρης Δούκας που αναδεικνύεται σε αντίπαλο δέος του προέδρου.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να προχωρήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο σε εκλογές, αιφνιδιάζοντας τυχόν συνυποψήφιούς του και επισπεύδοντας τις εξελίξεις εντός του κόμματος ακόμα και με κάλπη τον προσεχή Σεπτέμβρη.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-27 20:05:00

Back to top button