Αθλητικά

Πετρούσεφ: «Ο Ολυμπιακός με κατάλαβε πραγματικά – Το πιο πιθανό ότι θα μείνω»

Δικαιωμένος για την απόφασή του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Φίλιπ Πετρούσεφ, μιλώντας στο «Mozzart», με τον Σέρβο να εκφράζει την ικανοποίησή του ότι επανήλθε σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα και το ότι οι Πειραιώτες τον περίμεναν ώσπου να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Αναφορικά δε για το μέλλον του σημείωσε ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θ’ αγωνίζεται και του χρόνου με τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πετρούσεφ:

Για την εθνική Σερβίας: «Μπορείτε να νιώσετε την εξαιρετική ατμόσφαιρα στην εθνική. Από τη στιγμή που μαζευτήκαμε ήταν προφανές ότι ανυπομονούσαμε να είμαστε μαζί και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι η ίδια ομάδα με το MundoBasket, μόνο που τώρα έχουμε τον Γιόκιτς και τον Μίσιτς. Στο παιχνίδι τους δεν είναι εγωιστές και για αυτό είναι οι καλύτεροι. Θα είναι απαραίτητο να βελτιωθούμε, γιατί θα παίξουμε κόντρα σε δυνατές ομάδες όπως οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί».

Για την κατάστασή του μετά από την επιστροφή του στην Ευρώπη: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Μετά από όλα όσα πέρασα στο ΝΒΑ, επέστρεψα σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Νιώθω πολύ καλά. Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω».

Για το πώς πέρασε στις ΗΠΑ στο διάστημα που έμεινε εκεί: «Ήταν δύσκολο, δεν έχει σημασία αν είναι το ΝΒΑ ή οπουδήποτε αλλού, μετά από τόσο διάλειμμα που δεν έπαιζα. Αλλά είχα εμπειρία από πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πραγματικά με καταλάβαινε και τους δίνω τα εύσημα που με περίμεναν και με βοήθησαν».

Για τη διαφορά ανάμεσα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές. Οι Σέρβοι είναι ίσως πιο σταθεροί σε διάρκεια όταν τραγουδούν, ακόμα και πριν από το παιχνίδι, αλλά οι Έλληνες είναι τρελοί. Όταν κάτι τους ενοχλεί, καταρρέει το γήπεδο. Για την ακρίβεια, εμείς και οι Έλληνες είμαστε οι πιο εκδηλωτικοί στο τραγούδι και στη στήριξη. Φυσικά δεν καταλαβαίνω τα πάντα από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, λόγω της γλώσσας, αλλά είναι παρόμοια η κατάσταση».

Για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν: «Αυτό είναι το πιο πιθανό. Έχουμε συμβόλαιο. Βέβαια, σήμερα ποτέ δεν ξέρεις. Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια φεύγουν. Οπότε θα δούμε. Πάντα μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά δεν είναι πιθανό».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 20:28:32

Back to top button