Αθλητικά

Πελίστρι: «Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες μεγάλες ομάδες»

Στη δυναμική που έχει και βγάζει ο Παναθηναϊκός ως μεγάλο κλαμπ, όποτε καλείται να αντιμετωπίσει σπουδαίους αντιπάλους επιπέδου Τσέλσι στάθηκε ο Φακούντο Πελίστρι.

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του «τριφυλλιού» στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τους Λονδρέζους (24/10, 19:45, ANT1, COSMOTE SPORT 5 HD), τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει απέναντι σε μεγάλες ομάδες, ενώ υπογράμμισε πως οι «πράσινοι» θέλουν να φτάσουν στο πρωτάθλημα για να το αφιερώσουν στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πελίστρι στη συνέντευξη Τύπου:

-Έχεις έρθει σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Τι είναι αυτό που σε ώθησε να έρθεις στον Παναθηναϊκό, τι περισσότερο πιστεύεις ότι έχεις να προσφέρει και πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια μετά την απώλεια του Μπάλντοκ;

«Απαντώντας καταρχάς να σας πω ότι έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα, σε μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα ωραίο πρότζεκτ. Με όλα αυτά που έκανε ο σύλλογος για να με φέρει εδώ δεν ήταν δύσκολη η απόφαση. Όπως καταλαβαίνετε κάθε μεταγραφή θέλει τον χρόνο της. Όμως είχα παιχνίδια στα πόδια μου, είχα χρόνο συμμετοχής. Κάναμε ενδιαφέροντα πράγματα, μπήκαμε στην Ευρώπη. Τόσο προσωπικά, όσο και σαν ομάδα νομίζω ότι έχουμε ήδη ξεκάθαρους τους στόχους μας. Κάνουμε αυτά που πρέπει και βήμα-βήμα προχωράμε. Η απώλεια του Τζορτζ ήταν μια σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη την χώρα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη μας για το Πρωτάθλημα, κάτι που ο Τζορτζ σίγουρα θα ήθελε. Από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουμε μπροστά και για τον Τζορτζ και για την ομάδα, για να κάνουμε το καλύτερο».

-Μέχρι πριν λίγους μήνες ήσουν στην Premier League. Η Τσέλσι αύριο είναι το φαβορί. Πώς αντιμετωπίζεται μια τέτοια ομάδα, επιπέδου Champions League;

«Η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλους παίκτες. Αλλά κι εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τόσο σημαντικές και μεγάλες ομάδες. Αύριο παίζουμε εντός έδρας και θα έχουμε τους φιλάθλους μας δίπλα. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος, σκληρός, αλλά θα είμαστε πλαισιωμένοι από τον κόσμο και εντός έδρας. Δύο μεγάλες ομάδες θα παίξουν αύριο και προσβλέπω στη νίκη».

-Το θετικό αποτέλεσμα αύριο είναι ένα κίνητρο ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Είναι αλήθεια ότι και για εμάς και για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήδη είμαστε καλά, ερχόμαστε από ένα καλό αποτέλεσμα και θα δώσουμε την μάχη μας για τη νίκη. Αυτό θέλουμε, τη νίκη. Αν δεν τα καταφέρουμε, είναι σημαντικό να μην χάσουμε. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας δώσει μεγάλη ώθηση και για το Πρωτάθλημα, και για την Ευρώπη. Θα παίξουμε σαν να πρόκειται για τελικό».

-Ποια θεωρείς πως θα είναι η επίδραση της έδρας στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ:

«Αύριο θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας. Όχι μόνο για εμάς που θα παίξουμε, αλλά και για τον κόσμο. Είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα αυτή που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας. Το ζήσαμε και στην πρόκριση απέναντι στην Λανς. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα, μας στηρίζει κι εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο με την δύναμη που θα μας δώσουν».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 16:57:00

Back to top button