Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη – Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν

Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, o Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως έκανε λάθος που τον στήριξε τον περασμένο καλοκαίρι, ενώ σημείωσε με νόημα πως αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν.

«Έκρινα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Θεωρούσα ότι η κυρία Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, όχι πιασμένο είπε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα, βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίπρα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε» σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής του και της προσωπικής επιλογής του, δεν έκανε καλό στο κόμμα: «Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυψε πολλά πράγματα και σωστά που είπε και που ήταν αποτέλεσμα έργου αρκετών ανθρώπων».

Το πρώτο λάθος του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τα F-35: «Εγώ διαφώνησα πρώτα με τη στάση για τα F-35 και το ναι που είπε ο Κασσελάκης και είπα ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα όργανα. Μου είχε μιλήσει κάπως άσχημα αλλά δεν είπα τίποτα. Μετά διαφώνησα με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι πρωτάκουστο να μην βάζει η κυβέρνηση κομματική πειθαρχία και να βάζει η αντιπολίτευση. Γιατί έπρεπε να διατηρήσουμε τη δεδηλωμένη Μητσοτάκη, επειδή είναι θέμα δικαιωμάτων;».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα στήριζα τον Κασσελάκη για πρόεδρο» και συμπλήρωσε πως «δεν δέχομαι να είναι το κυρίαρχο στην πολιτική σου παρουσία».

«Στις ευρωεκλογές το έπαιξε one man show, δεν μοιράσαμε τίποτα στην Πολιτική Γραμματεία και στα άλλα όργανα. Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία το πόθεν έσχες. Δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας» συμπλήρωσε.

Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας για την ανάρτηση συνταγματολόγου που οδήγησε σε συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ένας συνταγματολόγος δεν μπορεί να εξηγήσει το καταστατικό του κόμματος. 

Σημείωσε πως αρχικά ζήτησαν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές και ο ίδιος είπε «όχι, κάντε μου μομφή».  

To άρθρο Παύλος Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη – Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-13 09:29:19

Back to top button