Αθλητικά

Παραμένει στην Άστον Βίλα ο Ουνάι Έμερι

Ο Ουνάι Έμερι θα παραμείνει στον πάγκο της Άστον Βίλα και μετά από αυτό το καλοκαίρι. Παρά το έντονο ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων όπως η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ωστόσο στράφηκε στον Ραλφ Ράνγκνικ, ο Ισπανός τεχνικός θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Athletic, ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησε με τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας για να παρατείνει τη συνεργασία του μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Αυτά είναι προφανώς πολύ καλά νέα για τους «Χωριάτες». Με τον Έμερι στο τιμόνι, η ομάδα που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ βρίσκεται στην 4η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ και θα παίξει στα ημιτελικά του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό.

Ο 52χρονος Ισπανός εντάχθηκε από τη Βιγιαρεάλ τον Οκτώβριο του 2022 αντικαθιστώντας τον Στίβεν Τζέραρντ, έχοντας κερδίσει το Γιουρόπα Λιγκ την προηγούμενη χρονιά με το «κίτρινο υποβρύχιο». Αυτή ήταν ο τέταρτος τίτλος στη διοργάνωση για τον Έμερι, που είχε επίσης σηκώσει το τρόπαιο τρεις φορές με τη Σεβίλλη.

Οι ιδιοκτήτες της Άστον Βίλα, Γουές Έντενς και Νάσεφ Σουίρις, έχουν δώσει σημαντική αυτονομία στον Έμερι από τότε που έφτασε στο Μπέρμιγχαμ, με την επιρροή του να ενισχύεται μόλις το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μια ανανέωση της ιεραρχίας του συλλόγου.

Το «τρίγωνο εξουσίας» του, το οποίο περιλαμβάνει τον πρόεδρο των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων Μόντσι και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Ντέιμιαν Βινταγκάνι, είναι υπεύθυνο για την καθημερινή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος της Βίλα.

Ο σύλλογος έχει χτιστεί και κατευθύνεται σύμφωνα με την εικόνα του Έμερι, ενώ είναι προσανατολισμένος στο στιλ διοίκησής του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ήταν πάντα απίθανο να δελεαστεί από το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν γι΄ αυτόν άλλοι σύλλογοι, όπως για παράδειγμα η Μπάγερν Μονάχου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 17:10:53

Back to top button