Κόσμος

Παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ – «Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας»

Το τέλος εποχής για τους Τόρις, μετά τη συντριβή τους στις βρετανικές εκλογές της Πέμπτης, σφράγισε με τις δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ 10, ο Ρίσι Σούνακ, το πρωί της Παρασκευής.

Οπως ακριβώς είχε συμβεί όταν προανήγγειλε τη διεξαγωγή των μοιραίων, για τους Συντηρητικούς, εκλογές, έτσι και τώρα, ο Σούνακ στάθηκε μέσα στη βροχή και μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παραιτείται της ηγεσίας του κόμματος, αλλά θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του και τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του βρετανικού λαού για το μέλλον της χώρας.

Ο Ρίσι Σούνακ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους – REUTERS/Hannah McKay

«Αναγνωρίζω τον θυμό σας και την απογοήτευσή σας και αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι πολίτες έστειλαν σαφές μήνυμα για αλλαγή.

Είπε επίσης, πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στη διάρκεια της σύντομης θητείας του και ότι έδωσε όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Βρετανίας.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η χώρα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο και ισχυρότερη σήμερα από ό,τι το 2010, όταν οι Τόρις ανήλθαν στην εξουσία.

Αναφερόμενος στον εκλεγμένο πρωθυπουργό, είπε ότι ο Κιρ Στάρμερ είναι ένας «αξιοπρεπής άνθρωπος που έχει κατά νου το κοινό καλό» και τόνισε ότι η χώρα θα ωφεληθεί από τις επιτυχίες του.

Το ζεύγος Σούνακ απομακρύνεται από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά τις δηλώσεις – REUTERS/Hannah McKay

Αργότερα, ο Σούνακ θα μετέβαινε στο Μπάκιγχαμ για να επιδώσει στον Κάρολο την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 13:14:11

Back to top button